- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dodirnuo je zvezde, ali i doživeo težak pad: „Ne volim svoj posao, ali – šta je tu je“ /video/

© AFP 2023 / BORIS HORVATOskar Minjambres
Oskar Minjambres - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Bivši fudbaler Real Madrida Oskar Minjambres koji je bio član čuvenih „galaktikosa“ i koji je osvojio Ligu šamiona 2002. godine, sada se bavi prodajom duvana i ima svoj kiosk.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ne ostanu svi profesionalni sportisti po završetku karijere u sportu kojim su se bavili. Štaviše, većina njih krene nekim drugim putem, ali je svakako interesantna i drugačija priča vezana za Oskara Minjambresa koji sa suprugom drži kiosk na kojem se prodaje duvan.
Slovio je za veliku nadu kraljevskog kluba čiju je omladinsku školu prošao i 2002. godine je debitovao u Primeri, a iste godine se popeo na krov Evrope, nakon što je čuveni Zinedin Zidan onim prelepim golom pocepao mrežu Bajer Leverkuzena za trofej Lige šampiona.
Minjambres je od starta karijere imao dosta problema sa povredama i to ozbiljnim, pa je kao desni bek Reala odigrao svega 37 utakmica.
Usledila je 2004. godine pozajmica Espanjolu, ali se ni tamo zbog povreda nije naigrao fudbala. Tek 150 minuta, za šta je kriva povreda u meču sa Valensijom kada je u 12. minutu teško povredio koleno zbog čega je van terena proveo više od godinu dana.
Usledio je povratak u Real, ali je bilo jasno da za njega tamo više nema mesta. Povrede, ožiljci posle operacija i vreme, jednostavno učinili su svoje. Po isteku ugovora, očekivano, Real mu nije ponudio produžetak saradnje, te je završio u Herkulesu. Tek što se upoznao sa stručnim štabom i novim saigračima, osetio je bol već na prvom treningu i odličio je da raskine ugovor i okonča karijeru.
Minjambres je morao da se pobrine za porodicu, pa je zajedno sa suprugom otvorio kiosk za prodaju duvana.
„Morao sam da se fokusiram da brinem o porodici, to je najvažnije. Uvek sam bio anti-pušač. Ne volim posao koji radim, ali šta je tu je. Nije ispunjenje sna, ali ni fudbal nije sve u životu. Šteta što mi je karijera prerano okončana. Imam osećaj da sam fudbal mogao još dugo, dugo da igram. Ali, šta je tu je“, zaključio je Oskar.
Minjambres je delio svlačionicu sa prvim "galktikosima" – Zinedinom Zidanom, Ronaldom, Figom, Bekamom, Raulom, Robertom Karlosem. Sa Realom je osvojio sedam trofeja.
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SPORT
Bio je u Ronaldovoj senci, a sada je Realov kralj i zaslužuje „Zlatnu loptu“
Hari Megvajer - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Nije poslušao Vidićev savet i to je krvlju platio njegov saigrač /video/
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Kada fudbal preraste u umetnost /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala