- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada fudbal preraste u umetnost /video/

© AFP 2023 / STUART FRANKLINLuka Modrić
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Dani prolaze, ali fudbalski svet ne prestaje da bruji i da se divi asistenciji Luke Modrića u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Real je bio na kolenima, gubio je na svom terenu 3:0 od Čelsija, a onda je na scenu stupila Modrićeva čuvena spoljna kojom je „ spojio s golom“ Rodriga i to je bio momenat koji je kraljeve vratio u život.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Luka Modrić je svetska klasa, to je odavno poznata stvar, ali ono što omaleni Hrvat radi na terenu izlazi iz okvira fudbala i prerasta u čistu umetnost.
Nebrojeno puta je spajao sa golom svoje saigrače i večito je to činio na svoj, unikatni način.
Svu lepotu fudbala Modrić je sada spakovao u taj savršeni pas, hirurki precizan i odmeren, kada je u 80. minutu susreta u Madridu uspeo da pronađe Brazilca Rodriga koji je loptu samo sproveo iza leđa, do tada nesavladanog, Mendija.
Momentalno su počeli da kruže komentari po društvenim mrežama da bi hrvatski superstar mogao da pronađe i iglu u plastu sena, a ne saigrača u protivničkog šesnaestercu, što verovatno na najbolji mogući način dočarava sve ono što Luka radi.
Desetka Reala ima 36 godina, ali je osećaj nešto sa čim se rodite i što praktično ne može da se trenira ili izgubi.
Retki su takvi majstori fudbala koji jednim vanserijskim potezom mogu da reše utakmicu i da izazovu ovacije sa tribina kao što je slučaj sa Lukom Modrićem koji je suvo zlato Reala.
Podsetimo, Madriđani su pobedili na Stamforf bridžu Čelsi 3:1 i činilo se da je dvomeč rešen, ali su onda izabranici Tomasa Tuhela sa tri gola utišali „Santijago Bernabeu“ i činilo se da su kraljevi završili evropsku priču.
Nije tako mislio Luka Modrić, čiji je trenutak inspiracije i savršeno upućeni pas desnom spoljnom nogom, bacio u trans sve fudbalske sladokusce, a šokirao londonske „plavce“.
Na kraju je Real uspeo da se izbori za produžetak u kojem je, ko drugi, no Karim Benzema uspeo da pronađe put do mreže i da trasira kraljevskom klubu put u polufinale Lige šampiona gde će odmeriti snage sa Mančester sitijem.
Prvi meč zakazan je na stadionu Etihad 26. aprila, dok je revanš nedelju dana kasnije u Španiji.
Drugi polufinalni par takođe će biti englesko-španski dvoboj, a sastaju se Liverpul i Viljareal koji je eliminisao favorizovani Bajern iz Minhena.
Navijači Ajntrahta iz Frankfurta - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Šokirani Katalonci žele istragu, a legendarni trener otkriva kako je došlo do „mobilizacije“ /foto/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Iz Frankfurta za Sputnjik: Kostić postaje legenda!
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Matić se oglasio povodom spekulacija: Posle mnogo razmišljanja...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala