- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Japanac „ukrao“ pobedu Lajoviću!

© AP Photo / Thibault CamusSrpski teniser Dušan Lajović
Srpski teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, poražen je od japanskog rivala Tara Danijela u maratonskom duelu prvog kola Srbija opena sa 2:6, 6:1, 7:6.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Lajović je lako dobio prvi set, ali je trenutno 104. igrač na ATP listi uspeo da preokrene stvari u svoju korist i da ostvari veliku pobedu posle trećeg seta koji je trajao više od sat i po vremena.
Trenutno 78. teniser sveta je odlično otvorio duel, posle pet odigranih gemova imao je dva brejka viška i vođstvo od 4:1 koje mu je dozvolilo da u osmom izbori tri set lopte u nizu i da iskoristi već prvu.
Delovalo je da Dušan ima neophodan ritam za laku pobedu, ali se sve promenilo u četvrtom gemu drugog seta.
Japanac je imao čak četiri brejk lopte, iskoristio je poslednju, a u šestom, maratonskom gemu, takođe četvrta je bila uspešna za veliku prednost od 5:1 koja je u narednom potvrđena za izjednačenje u setovima.
Treći set je trajao čak sat i po vremena, teniseri su imali veliki broj brejk lopti, a prvu je u četvrtom gemu iskoristio Lajović.
Ipak, Danijel je u petom uzvratio, u sedmom je preokrenuo, ali je u narednom Lajović uspeo da izjednači na 4:4, po već veoma hladnom vremenu u Beogradu.
Duel je otišao u taj-brejk, Lajović je dodatni period otvorio sjajnom bekhend paralelom, forhend dijagonala je donela Danijelu izjednačenje, a posle 21 udarca naredni poen je pripao Japancu.
Potpuno spektakularan šesti poen upisan je na račun Danijela, Lajović je imao volej i smeč za finiš poena, ali je Japanac instinktivnom reakcijom udario lopticu i poslao je u deo terena daleko od Dušana za 4:2.
Od tog momenta nije bilo povratka za Lajovića, posle tri sata igre završio je učešće na turniru u Beogradu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Novakove lekcije o Srbiji /video/
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Filip objasnio za Sputnjik kako je pregrmeo „noćnu moru“
Laslo Đere   - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Đere će prvi put udariti na Novaka, a za Sputnjik otkriva: „Spremiću taktiku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala