- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Vrednost zlata ponovo premašila dve hiljade dolara za uncu

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaZlatne rezerve Rusije
Zlatne rezerve Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Kako pokazuju podaci sa berzi, kao i komentari analitičara, cena zlata je, usled konstantne potražnje za „pouzdanim“ aktivima, prvi put od 11. marta porasla za više od jedan odsto, dostigavši vrednost od preko dve hiljade dolara za trojansku uncu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Cena junskih fjučersa zlata na njujorškoj berzi „Komeks“ skočila je za 22,2 dolara, odnosno 1, 11 odsto, do 1.996,9 dolara za trojansku uncu. Nekoliko minuta ranije, prvi put od 11. marta, dostigla je maksimalnu cenu od 2.000, 55 dolara.
Majski fjučersi srebra poskupeli su za 2,34 odsto, odnosno za 26, 302 dolara za uncu.
Kako je za agenciju „Market voč“ izjavio investicioni analitičar „HM“ Marios Hadžikirjakos, bez obzira na rast kursa dolara i povećanje prihoda američkih državnih obveznica, zlato nastavlja da raste, jer je potražnja za pouzdanim aktivima prilično visoka.
U prilog tome je i tendencija odustajanja od rizika na finansijskim tržištima početkom nedelje – fjučersi za američke indekse su u padu, dok azijske berze nisu pokazivale određenu dinamiku, ali su krenule u minus. Investitori nastavljaju da negativno ocenjuju spoljnopolitičku situaciju i perspektive globalne ekonomije u uslovima kontinuirano visoke inflacije.
Zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Centralna Banka: Rusija ima dovoljno rezervi u zlatu i juanima
Zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
RUSIJA
Može li svet da se vrati „zlatnom standardu“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala