- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tejtum rešio bostonski triler – profesor Pol držao čas /video/

© AP Photo / Steven SenneBoston Džejson Tejtum
Boston Džejson Tejtum - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Spektakularan meč na startu plej-ofa Istočne konferencije odigrali su Bruklin i Boston, a Seltiksi su slavili košem Džejsona Tejtuma u poslednjoj sekundi - 115:114.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bruklin i Boston odigrali su izuzetno interesantan i neizvestan meč, potpuno egal do poslednjeg zvuka sirene. A, onda je na scenu stupio maestralni Džejson Tejtum koji se stuštio ka košu i pogodio za slavlje u TD Gardenu u Masačusetsu.
Kajri Irving je tokom čitavog susreta bio nerešiva enigma za Boston iz kojeg je i stigao u Bruklin što mu domaći navijači nisu oprostili.
Zatrpavao je koš bivšeg kluba, utakmicu završio sa čak 39 poena uz pet skokova i šest asistencija, pratio ga je Kevin Durant sa 23 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se nokautira Boston.
Tejtum je odigrao fantastičan meč, ali u poslednjoj četvrtini nije postigao poen. Sve do tog poslednjeg napada, kada je uzeo loptu u ruke i položio za trijumf 115:114.
Prethodno je Durent pri rezultatu 114:113 šutirao za tri poena, ali je promašio. Usledila je smušena kontra Seltiksa koju je na kraju košem krunisao pomenuti Tejtum.
Uvodnu deonicu dobio je Boston s pola koša razlike 29:28, u drugoj je bilo obrnuto jer je Bruklin dobio 33:32, pa se na odmor otišlo nerešenim ishodom 61:61.
Boston je uglavnom vodio na krilima Tejtuma i Džejlena Brauna, imao je u jednom trenutku i kapitalnih plus 15 - 84:69, ali nikako nisu uspevali da zatvore utakmicu.
Stali su, a to je iskoristio Bruklin da se vrati u meč i da preokrene. Ipak, na kraju je usledio triler i hičkokovska završnica u kojoj je više sreće i znanja imao Boston, zahvaljujući smirenosti Džejsona Tejtuma.
Kasnije su odigrana još dva meča, a Milvoki Baksi su savladali Čikago Bulse rezultatom 93:86, dok su Finiks Sansi u dvoboju sa Nju Orleans Pelikansima - 110:99 pokazali zbog čega slove za prve favorite u pohodu na NBA prsten.
Finiks je bez većih problema stigao do 1:0 u prvoj rundi plej-ofa na Zapadnu, a nosio ih je veteran 36-godišnji Kris Pol. Ubacio je 30 poena uz procenat šuta iz igre 75 odsto, imao je i 10 asistencija, sedam skokova, tri ukradene lopte i blokadu.
Podršku je imao od fantastičnog Devina Bukera koji je postigao 25 poena uz osam skokova.
Blistao je Deantre Ejton, koji je na svom kontu imao 21 poen i devet skokova, pa je bilo jasno da Pelikansi nemaju šta da traže u dvoboju sa razgoropađenim Sansima.
NBA plej-of
Istok (nedelja)
Majami - Atlanta 115:91
Boston - Bruklin 115:144
Ponedeljak
Milvoki - Čikago 93:86
Zapad
Finiks - Nju Orleans 110:99
Bogdan Bogdanović i Džimi Batler - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Katastrofa Bogdanovića i Atlante
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Jokić je dobio „batine“ i Denver je lako pao u Kaliforniji /video/
Partizan je postao prvak Evrope (Partizan – Huventud 1992.) - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Iz Rusije se sećaju Partizanove evropske krune: Gledali smo utakmicu i čekali da nas odvedu na front
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala