- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je dobio „batine“ i Denver je lako pao u Kaliforniji /video/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Loše je počeo plej-of za Denver Nagetse koji su u prvom meču protiv Golden Stejta poraženi ubedljivim rezultatom 123:107, a susret je obeležila izuzetno gruba igra Ratnika koji su izudarali Nikolu Jokića. Srbin je uprkos tome bio na svom nivou, ubacio je 25 poena imao 10 skokova i četiri asistencije, ali je samo dvaput išao na liniju penala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ljubitelji košarke čekali su i dočekali ono pravo - da startuje plej-of najjače košarkaške lige sveta, a oni iz Srbije i Evrope da uživaju u magiji Nikole Jokića.
I nije ona izostala ni u sudaru sa Golden Stejt Voriorsima, ali je Somborac konstantno bio pred žestokim pritiskom rivala i nadobijao se "batina". Drejmond Grin odradio je standardno dobar posao u defanzivi, pa je Denveru bilo teško, praktično nemoguće da parira Ratnicima.
U prvom meču plej-ofa i te kako se videlo da Nagetsima nedostaju povređeni Džamala Marej i Majkl Porter junior.
Jokić je na sebe uzeo čak 25 šuteva, pogodio ih je tek 12, dok je za tri poena pokušao u četiri navrata, ali nije bio precizan.
Atipično za njega i jasno je da mu je bilo izuzetno teško da se bori protiv Grina i konstantnog udvajanja rivala koji su ga udarali, dok su ga sudije samo dvaput poslale na liniju slobodnih bacanja.
Jokić je imao podršku Vila Bartona koji je postigao 24 poena, što je bilo premalo da se parira Golden Stejtu u Kaliforniji.
Od početka susreta Kari, Tompson, Bjelica i ostali su držali stvari u svojim rukama. Kako je susret odmicao, tako je rasla prednost, a najveća je dostignuta u trećoj četvrtini kada se domaćin odlepio na +20!
Tada više nije bilo povratka četi Majkla Melouna i jasno je je brejk misaona imenica. Uprkos tome što Stef Kari i Klej Tompson nisu bili na preopoznatljivom nivou, što potvrđuju brojke.
Kari je meč završio sa 16 poena, Tompson sa 19, iskočio je Džordan Pul koji je neumorno zatrpavao koš Denvera i zaustavio se na 30 poena, imao je skok i tri asistencije. Ubacio je pet trojki.
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica „ugradio“ je sebe u trijumf Ratnika sa osam poena, tri skoka i jednom asistencijom.
Kada je plej-of Zapadne konferencije u pitanju, u subotu je Dalas poražen od Jute rezultatom 99:93, dok je u dvoboju Medveda i Vukova, Minesota je bila uspešnija od Memfisa - 130:117.
NBA, plej-of prva runda
Zapad
Dalas - Juta 93:99
Minesota - Memfis 130:117
Golden Stejt - Denver 123:107
Istok
Filadelfija - Toronto 131:111
Nedelja
Majami - Atlanta 19.00
Boston - Bruklin 21.30
Partizan je postao prvak Evrope (Partizan – Huventud 1992.) - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Iz Rusije se sećaju Partizanove evropske krune: Gledali smo utakmicu i čekali da nas odvedu na front
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Iz Beograda stigao odgovor Žalgirisu: „Koju poruku šaljete – rata ili mira?“
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
SPORT
Bogdanović i Jang za let Jastrebova u plej-of!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala