- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bivša šampionka podsetila na sve kroz šta je Đoković prošao

© AP Photo / Daniel ColeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Žastin Enan, nekada trofejna teniserka, veruje u Novaka Đokovića i to da će se vratiti na pobedničku putanju u nastavku sezone.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Đoković je ove godine odigrao samo tri meča, od kojih je dva izgubio, najskorije u drugom kolu Mastersa u Monte Karlu od Alehandra Davidoviča Fokine.
Enan je podsetila na težak period koji je sada iza Novaka.
„Ne smemo da zaboravimo na emotivnu klackalicu i sve što je Novak prošao. Ne samo na Australijan openu, već i to da je letos na US openu pokušao da osvoji 21. Grend slem trofej. Treba se setiti i da je 2020. diskvalifikovan sa US opena. Tada je imao i taj težak poraz od Nadala na Rolan garosu, a onda je stigla i ta povreda trbušnog mišića i čudesna pobeda na Australijan openu 2021. Ne kažem da će sve to imati uticaja na ostatak njegove karijere, ali mora sve to da prihvati i da se oporavi – od svega“, istakla je Enan.
I pored burnih nekoliko godina, Belgijanka veruje u to da će se Novak još jedanput iz problema vratiti jači nego pre.
„Sve su to faktori koje treba uzeti u obzir kada pričamo o Novaku sada, ali mislim da će se oporaviti i da ćemo pre ili kasnije videti starog Novaka, tako da nisam preterano zabrinuta u ovoj fazi. Ovi igrači nisu mašine. Iako nam je Novak pokazao da može da se nosi sa mnogim stvarima i da što mu je teže, to više uspeva da se vrati, pitanje je koliko dugo tako može da nastavi...“, dodala je sedmostruka Grend slem šampionka.
Novak će priliku za novu titulu imati na Srbija openu od 18. aprila, a nakon toga sledi ostatak sezone na šljaci – mastersi u Rimu i Madridu, pa Rolan Garos.
Novak Đoković u Monte Karlu - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
SPORT
Zašto Novak nije bio Novak – i da li će to ponovo biti?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SPORT
Odložena Đokovićeva konferencija
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
„Ne želim da lažem“: Nadal je govorio istinu, a onda se desila sudbina – i šta sad?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala