- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova predložila Nemcima: Zamislite da je država pored vaše bul-terijer kog huškaju na Nemce

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, predložila je Nemcima da zamisle da je jedna od susednih zemalja „bul-terijer, koga huškaju na Nemce“, slično onome kako je Ukrajina za Rusiju postala neprijateljska država.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer prethodno je izjavio da je bio spreman da sa kolegama iz Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije ode u Kijev, ali da su ukrajinske vlasti smatrale njegovo prisustvo nepoželjnim. Međutim, ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik je u izjavi za nemačku televiziju istakao da bi ukrajinska Vlada rado prihvatila posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca.

„Ne sviđa vam se? Berlinu je sada preostalo samo da zamisli da su takvi ‘Meljnici’ sa istom takvom ideologijom, ali ne pod maskom ambasadora, već sa oznakama ‘Azov’(protiv ekstremista ove formacije u Rusiji je pokrenut krivični postupak) i automatima 8 godina terorisali ljude u Ukrajini sa ukrajinskim i ruskim pasošima i pretili Rusiji. A šta da je takvo čudovište raslo pored Nemačke? Samo zato što je Vašington želeo da od države pored Nemačke napravi borbenog bul-terijera kojeg bi huškali na Nemce“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, to se dogodilo, „jer je Berlin proterao ruske diplomate koji su bili usmereni na saradnju, a sa izbezumljenim od nacionalizma ukrajinskim amabasadorom vodi epistolarnu polemiku“.
Zaharova je ovako prokomentarisala izjavu bivšeg ministra spoljnih poslova Nemačke Zigmara Gabriela, koji je u svom članku za izdanje „Špigel“ optužio ukrajinskog ambasadora Andreja Meljnika da širi teorije zavere u cilju diskreditovanja nemačkog predsednika Štajnmajera. On je nazvao nečuvenim odbijanje Kijeva da primi nemačkog predsednika.
Nemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok prethodno je objavila na Tviteru da je Nemačka proglasila značajan broj saradnika ruske amabasade nepoželjnima. Zaharova je odgovorila da će Rusija odgovoriti i na ovaj zlobni čin nemačke političke mašinerije.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SVET
Nemačka ministarka: Ukrajini treba teško naoružanje
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Zaharova: I Berlin je godinama sprovodio vojno-biološku aktivnost u Ukrajini, a ne samo Amerika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala