- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: I Berlin je godinama sprovodio vojno-biološku aktivnost u Ukrajini, a ne samo Amerika

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je u intervjuu za RT da je Nemačka dugi niz godina, pored SAD, sprovodila intenzivne vojno-biološke aktivnosti na teritoriji Ukrajine. Zbog toga Berlin ima više motiva da aktivnije od drugih u EU pokušava da Rusiji pripiše planove za primenu zabranjenog oružja u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zaharova je ukazala da su SAD nastojale da skrenu pažnju sa svojih biolaboratorijama teritoriji Ukrajine.
Kako je rekla, ruska strana je iznela u UN i u drugim međunarodnim organizacijama informacije o tim laboratorijama i pozvala američke vlasti da daju objašnjenje.
„Sasvim očekivano Vašington ne pokazuje spremnost da sa javnošću podeli bilo kakve važne podatke o svojim vojno-biološkim programima u Ukrajini“, navela je Zaharova i istakla da su Amerikanci nastojali i da skrenu pažnju sa te teme.
Bela kuća je, rukovodeći se devizom da je napad najbolja odbrana, pokrenula novu propagandnu kampanju u čijem centru je lažna tvrdnja da napori naše zemlje da ukaže međunarodnoj zajednici na rad američkih vojnih biologa u Ukrajini nisu ništa drugo nego informaciona dimna zavesa kojom Moskva, navodno, pokušava da sakrije potencijalnu primenu biološkog i hemijskog oružja u sklopu specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Pokušaj američkih vlasti da pažnju javnosti odvuče sa opasne po njih teme ističući u prvi plan „apokaliptični scenario“ je , na prvi pogled neočekivani, aktivno podržalo nemačko rukovodstvo.
Kako je rekla, usledile su izjave nemačkih političara, uključujući kancelara Olafa Šolca, u kojima je američki narativ dobio formu preteće-pravednih upozorenja na račun Rusije.
„Ta verbalna inicijativa zvaničnog Berlina ne odstupa od strateške linije koju oni sprovode već duže vreme u vezi sa ukrajinskom krizom, ali se u antiruskoj retorici, koja je poslednjih nedelja bez presedana po agresivnosti, izdvaja posebnim cinizmom“, ističe Zaharova.
Prema njenom mišljenju, cinizam Nemačke se izdvaja pre svega zbog ključne činjenice da su pre početka vojne operacije Rusije u Ukrajini, Berlin i Vašington imali aktivnu vojno-biološku aktivnost u Ukrajini dugi niz godina i koju možda nastavlja da sprovodi Nemačka sama.
„To, prema našem dubokom uverenju, umnogome i motiviše nemačku stranu da ispoljava veću aktivnost u odnosu na druge zemlje EU s ciljem da se našoj zemlji pripišu zločinački planovi za primenu biološkog i hemijskog naoružanja u Ukrajini i još neoslobođenim teritorijama DNR i LNR“, istakla je Zaharova.
Ona je pozvala nemačke zvaničnike da prestanu da lažne informacije o navodnim namerama Rusije da u Ukrajini primeni zabranjeno oružje.
Takve izjave mogu samo da podstaknu neonacističke ukrajinske bataljone na jezive provokacije, dodala je ona.
U tom slučaju moralna odgovornost za tragične posledice pada i na Berlin.
Prema njenim rečima, tokom specijalne vojne operacije u Ukrajine Oružane snage Rusije došle su u posed dokumenata koji delimično razotkrivaju vojno-biološki program koji su SAD realizovale u Ukrajini.
U okviru tog programa vršena su ispitivanja opasnih patogena, potencijalnih agenasa biološkog oružja koji imaju prirodno žarište kako u Ukrajini tako i u Rusiji, kao i načina za njihovo širenje.
Zaharova je podsetila da je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland u martu tokom obraćanja u Odboru Senata za spoljne poslove govorila o naporima koje preduzima Vašington da bi sprečio da neki od tih materijala iz laboratorija dođu u ruske ruke.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Isplivali novi šokantni podaci: Čime su se sve bavile američke biolaboratorije u Ukrajini
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Američke biolaboratorije u Ukrajini: čovečanstvo je u opasnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala