- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nemačka ministarka: Ukrajini treba teško naoružanje

© AP Photo / Tobias SchwarzNemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Ukrajini je potrebno teško naoružanje, partneri nemaju vremena za izgovore, treba da budu kreativni, izjavila je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Više je nego jasno da je... Ukrajini potrebna dalja vojna podrška kako bi mogla da se brani. To radimo zajedno sa našim međunarodnim partnerima, zajedno sa evropskim partnerima dajemo dodatne milione... Ali jasno je da su Ukrajini potrebni dodatni vojni materijali, pre svega teško naoružanje, i sada nema vremena za izgovore, sada je vreme za kreativnost i pragmatizam“, istakla je nemačka ministarka.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Podkast
Buča i Kramatorsk, Račak i Markale | Novi Sputnjik poredak
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
RUSIJA
Predsednik Dume: Fraza „rat do poslednjeg Ukrajinca“ postala zvanična politika EU i NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala