- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Treba graditi nove gasovode i naftovode sa sibirskih nalazišta

© Sputnik / Svetlana Maйorova / Uđi u bazu fotografijaGasovodni sistem "Istočni Sibir - Tihi okean" u morskoj naftnoj luci Kozmino u Rusiji
Gasovodni sistem Istočni Sibir - Tihi okean u morskoj naftnoj luci Kozmino u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je potrebno isplanirati izgradnju novih gasovoda i naftovoda sa nalazišta u Sibiru, a takođe povećati kapacitet pretovara nafte na Arktiku i Dalekom istoku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Treba uzeti u obzir mogućnost izgradnje novih naftovoda i gasovoda sa nalazišta u zapadnom i istočnom Sibiru“, rekao je Putin, sumirajući rezultate sastanka o situaciji u naftnoj i gasnoj industriji.

Po njegovom mišljenju, „povećanje kapaciteta pretovara nafte u arktičkim i dalekoistočnim lukama takođe je veoma važan zadatak“.
Govoreći o drugim pravcima rada, Putin je naglasio da je neophodno „iskoristiti potencijal Severnog morskog puta i uključiti gasovode 'Snaga Sibira' i 'Sahalin – Habarovsk – Vladivostok' u jedinstveni sistem snabdevanja gasom kako bi se regioni u tom delu zemlje obezbedili gasom“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Putin: Partneri priznaju da ne mogu bez ruskih energenata, valutno tržište pripremiti za promene
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala