- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon objavio koje oružje šalje Ukrajini

© AP Photo / Ukrainian Defense Ministry Press Service Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima "Džavelin"
Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden odobrio je novu vojnu pomoć za Ukrajinu u iznosu od 800 miliona dolara. Pentagon je objavio da će ona obuhvatiti artiljerijske sisteme, municiju, oklopne transportere i helikoptere.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bajden je informaciju o odobravanju pomoći objavio u sredu nakon telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.
Pentagon je potom izneo detalje nove vojne pomoći Kijevu koja je od 24. februara, kada je pokrenuta ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini, dostigla cifru od 2,6 milijarde dolara, prenosi RT.
Pored 500 protivtenkovskih lansirnih sistema „Džavelin“ i 300 dronova-kamikaza „Svičblejd“, Amerika planira da pošalje 18 haubica kalibra 155 milimetara i oko 40.000 kompleta municije, kao i 10 protivartiljeriskih radara, dva radara za vazdušno osmatranje, 200 pešadijskih oklopnih vozila „M113“, 100 „hamvija“ i 11 helikoptera „Mi-17“.
Portparol Pentagona Džon Kirbi je izjavio da će SAD odmah početi da šalju vojnu opremu.
Kako je naveo Kirbi, američki paket za Ukrajinu uključuje i 30.000 kompleta pancira i šlemova, zaštitnu opremu u slučaju hemijske, biološke i nuklearne opasnosti, protivpešadijske mine, eksploziv „C4“ i čamce-dronove, koji su opisani kao „obalska odbrambena plovila bez posade“.
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SVET
SAD odrešile kesu: Kakvim oružjem Zapad pumpa Ukrajinu
Razarač tipa HMS „Defender“ britanske kraljevske mornarice stiže u crnomorsku luku Odesa, Ukrajina, 18. juna 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
NATO se u Odesi „igra vatrom“
Specijalna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Upozorenje iz Moskve: Pokušaji Zapada da uspori rusku vojnu operaciju biće oštro suzbijeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala