- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Upozorenje iz Moskve: Pokušaji Zapada da uspori rusku vojnu operaciju biće oštro suzbijeni

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйSpecijalna operacija u Ukrajini
Specijalna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Rusija će suzbiti svaki pokušaj Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja da uspore specijalnu vojnu operaciju ruske vojske u Ukrajini, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je istakao da je uspostavljanje kontakata sa administracijom predsednika SAD o Ukrajini besmisleno u situaciji kada Vašington bezobzirno podržava „militantne težnje kijevskog režima“, koji pumpa savremenim naoružanjem.
„Istovremeno, stavljamo do znanja Amerikancima i drugim zapadnjacima da će pokušaji da uspore našu specijalnu operaciju, da nanesu maksimalnu štetu ruskim kontingentima i formacijama DNR/LNR biti oštro suzbijani. Upozoravamo da transport sa naoružanjem SAD i NATO-a koji prolazi preko ukrajinske teritorije smatramo legitimnim vojnim ciljevima“, poručio je Rjabkov.
Takođe je saopštio da se više ne vode bilo kakve konsultacije sa SAD o bezbednosnim garancijama, jer je Vašington odustao od daljeg dijaloga u svetlu „situacije u Ukrajini“.
Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da će strano oružje koje se isporučuje Ukrajini biti legitimna meta ruske vojske. Kako je precizirao, Brisel i Vašington su upozoreni na to još na početku specijalne vojne operacije.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju s ciljem demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine nakon čega su usledile najoštrije do sada sankcije Zapada.
Prethodno je Evropska komisija saopštila da će nastaviti zajedno sa spoljnopolitičkom službom EU rad na novim sankcijama protiv Rusije, uključujući uvoz nafte. U petak je Savet EU usvojio peti po redu paket sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini. Njime je predviđena zabrana uvoza ruskog uglja, počev od avgusta 2022. godine, ali nisu obuhvaćeni nafta i gas.
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto ranije je izjavio da ova zemlja ne podržava predloge EU o sankcijama u oblasti energetike protiv Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala