- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zašto je Stejt department naredio osoblju da napusti konzulat u Šangaju

© AP PhotoEpidemiološke mere u Šangaju
Epidemiološke mere u Šangaju - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Američki Stejt department naredio je osoblju koje ne obavlja prioritetne poslove da napuste konzulat u Šangaju, zbog porasta broja novozaraženih od virusa korona i epidemijskih mera koje grad sprovodi za kontrolu virusa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Stejt department saopštio je 8. aprila da neprioritetno osoblje može dobrovoljno da napusti konzulat, ali nije poznato zašto je u ponedeljak preporuka prerasla u naredbu, prenosi Rojters.
Jedna od najkontroverznijih epidemioloških mera u Šangaju bila je obavezno odvajanje dece pozitivne na kovid 19 od njihovih roditelja, ali su od tada vlasti napravile pojedine ustupke.
Stejt department je u saopštenju naveo rizik od razdvajanja roditelja i dece, navodi britanska agencija.
Šangaj se trenutno bori protiv najvećeg talasa novozaraženih u Kini, od kada se virus prvi put pojavio u Vuhanu krajem 2019. godine.
Pojedini stanovnici grada izašli su iz svojih domova, prvi put nakon više od dve nedelje, pošto vlasti preduzimaju probne korake ka ublažavanju karantina uvedenog zbog kovida 19.
Šangaj je objavio da je više od 7.000 stambenih jedinica klasifikovano kao područja nižeg rizika nakon što 14 dana nisu prijavljivali nove infekcije, a vlasti okruga najavljuju koja od pojedinih naselja mogu biti otvorena, navodi britanska agencija.
Gradski zdravstvene vlasti su saopštile na konferenciji za novinare da su stanovnici iz zona nižeg rizika poznatih kao "područja prevencije" i dalje podvrgnuti kontroli i da će morati da poštuju stroge epidemijske mere.
Pošto je ekonomija pod sve većim pritiskom, u Šangaju se ulažu napori da se ponovo otvore hipermarketi, prehrambene prodavnice i apoteke, ali će poslovi koji nisu od vitalnog značaja ostati suspendovani, saopštile su vlasti.
Šangaj je 11. aprila zabeležio 22.348 novih asimptomatskih slučajeva virusa korona, što je manje u odnosu na 25.173 dan ranije, dok je potvrđenih simptomatskih slučajeva bilo je 994, u odnosu na 914 u nedelju, navodi Tanjug.
Kontejneri u šangajskoj luci - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
EKONOMIJA
Zaključavanje Šangaja: Svetska trgovina i transport ponovo na ozbiljnom ispitu
Šangaj - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SVET
Kina šalje vojsku u Šangaj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala