- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina šalje vojsku u Šangaj

© AP Photo / Chen SiŠangaj
Šangaj - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Kineska narodnooslobodilačka vojska poslala je više od 2.000 vojnih medicinara u Šangaj kako bi pomogli ostalim zdravstvenim radnicima da testiraju celokupno stanovništvo grada zbog izbijanja novog talasa zaraze korona virusom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vojna pojačanja upotpunila su tim od 10.000 medicinskih stručnjaka iz dve susedne provincije i Pekinga koji su nedavno stigli u metropolu, prenose kineski državni mediji.
Akcija je opisana kao najveća reakcija javnog zdravlja u zemlji od prvog izbijanja epidemije u Vuhanu krajem 2019. Tada je pozvano više od 4.000 vojnih medicinara.
Vlasti Šangaja postavile su ambiciozan cilj da testiraju svih 26 miliona stanovnika najvećeg kineskog grada i glavnog finansijskog centra.
Šangaj je poslednjih nedelja postao jedno od najvećih žarišta kovida u zemlji, a vlasti su se u početku odlučile za delimična zatvaranja u različitim delovima grada. Međutim, kako se činilo da mere koje su na snazi nisu obuzdale širenje virusa, Šangaj je prošlog ponedeljka uveo blokadu u dve faze, koja je od tada proširena na efektivni karantin većine stanovnika u njihovim domovima, prenosi RT.
Sa 8.581 asimptomatskim i 425 simptomatskim slučajem kovida prijavljenih 3. aprila, epidemija bi se verovatno smatrala relativno beznačajnom, da se dogodila negde drugde; međutim, strategija kineske vlade, tzv. „dinamične nule“, predviđa oštre mere čak i ako je broj slučajeva mali. Ključni principi ove strategije su testiranje, praćenje i stavljanje u karantin svih pozitivnih slučajeva i njihovih bliskih kontakata.
U nedelju je stanovnicima Šangaja rečeno da se sami testiraju i prijave sve pozitivne rezultate, a testovi na nukleinske kiseline planirani su za ponedeljak širom grada.
Oni koji su pozitivni na kovid smešteni su u karantinske centre u Šangaju. Gradske vlasti su bolnice, fiskulturne sale, stambene blokove, pa čak i novi međunarodni izložbeni centar u Šangaju, pretvorile u privremene karantinske objekte.
Istraživači u američkoj vojnoj laboratoriji Fort Detrik - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
SVET
Kina zvanično zatražila istragu da li je virus korona potekao iz američke laboratorije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala