- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Moskvi razmotreno učešće Srbije na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuska i srpska zastava
Ruska i srpska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Savetnik predsednika Rusije Anton Kobjakov i ambasador Srbije u Rusiji Momčilo Babić na sastanku u Moskvi razmotrili su pitanje sveobuhvatne saradnje zemalja, kao i učešće srpske delegacije na 25. Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, saopštio je Fond Roskongres.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Između Rusije i Srbije tradicionalno se vodi aktivan politički dijalog, koji obuhvata širok spektar pitanja bilateralne saradnje i međunarodnih problema. U tekućoj međunarodnoj situaciji, Srbija nije podržala antiruske sankcije, čime je ispoljila svoj prijateljski stav. Rusija i Srbija su bratski narodi. Imamo zajedničku istoriju, spajaju nas srodna kultura i mentalitet i, naravno, pravoslavna tradicija. Naša dužnost je očuvanje istorijskog sećanja“, istakao je na sastanku Kobjakov.

U cilju razvoja međukulturalne komunikacije, planirano je proširenje saradnje među regionima obe zemlje, kao i povećanje broja gradova pobratima.
„Srpski narod sa velikim zadovoljstvom dolazi u kulturnu prestonicu Rusije – Sankt Peterburg, između ostalog i radi učešća u poslovnim aktivnostima. Zainteresovani smo ne samo za jačanje trgovinsko-ekonomskih odnosa, već želimo da razvijamo i kulturnu saradnju, što podrazumeva i otvaranje Srpskog kulturnog centra u Moskvi, kao i počasnog konzulata Srbije u Ruskoj Federaciji“, istakao je Babić.
Učesnici sastanka takođe su razmotrili razvoj informacionog partnerstva, naročito potpisivanje sporazuma o saradnji između Fonda Roskongres i vodećih srpskih medija.
25. Peterburški međunarodni ekonomski forum održaće se u periodu od 15-18. juna 2022. godine.
Fond Roskongres je društveno orijentisana nekomercijalna razvojna institucija, najveći organizator sveruskih, međunarodnih, kongresnih, izložbenih, poslovnih, javnih, omladinskih, sportskih i kulturnih događaja.
Pozorište - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
KULTURA
Šala u jednom činu – Ruski komad „Posadi drvo“ uskoro pred beogradskom publikom
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
KULTURA
Bolje da je Zapad bio na Paradi pobjede u Moskvi nego što to sada gleda u Ukrajini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala