- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je „izmakla" titulu voljenom klubu, pa pokazala veličinu i van terena

© AP Photo / Darko VojinovicSaša Ilić, fudbaler Partizana
Saša Ilić, fudbaler Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Partizan se neočekivano sapleo na Banovom brdu u poslednjem kolu regularnog dela Superlige, gde je odigrao meč bez golova sa Čukaričkim, na čijoj klupi sedi legenda crno-belih Saša Ilić. Meč je obeležila sporna situacija u kojoj je fudbaler Brđana Bojan Kovačević, prema rečima Saše Ilića, ostao na terenu, a zaslužio je direktan crveni karton.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kiks na Banovom brdu mogao bi da košta Partizan titule, s obzirom na to da je Crvena zvezda pobedom nad Radničkim iz Kragujevca na Marakani (4:1) pobegla na plus dva.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sledi plej-of u kojem će aktuelni šampion iz Ljutice Bogdana u jedinom preostalom derbiju imati prednost domaćeg terena.
Ta prednost mogla je i da ne postoji, da je kojim slučajem Rikardo iskoristio kolosalnu priliku protiv Čukaričkog u 97. minutu, ili da je sudija Novak Simović pokazao crveni karton Bojanu Kovačeviću već u desetom minutu.
Šta se zapravo dogodilo i zbog čega su u crno-belom taboru bili besni na arbitra Naime, osamnaestogodišnji Kovačević bio je poslednji igrač odbrane Čukaričkog nakon što je srušio Rikarda Gomeša i svi su očekivali direktno isključenje, ali je usledio samo žuti karton.
Da je sudija doneo krajnje diskutabilnu odluku, potvrđuju i reči trenera tima koji je profitirao na pomenutoj situaciji.
„Retko komentarišem suđenje, ali činjenica je da je Bojan Kovačević napravio faul koji je trebalo da bude sankcionisam crvenim kartonom“, kratko i jasno je poručio legendarni fudbaler Partizana Saša Ilić.
Pre samog meč po kulorarima su se mogle čuti priče da će se Čukarički „skloniti“ Partizanu, ali su Ilić i njegovi učenici odradili pošten posao, izborivši remi protiv favorizovanih crno-beli koji se bore za titulu.
„Partizan je bio bolji od Čukaričkog, pre svega u prvom poluvremenu. Imali smo sreću da smo ptišli na pauzu sa 0:0. U drugom smo imali malu reakciju, ali Partizan na kraju nezasluženo nije pobedio. Mi smo bili ispod svog nivoa, Partizan je diktirao tempo i zaslužio je da pobedi“, izjavio je Ilić.
Već na startu plej-ofa Superlige, u subotu, 16. aprila Partizan gostuje Crvenoj zvezdi na Marakani, pa bi već posle tog meča moglo da bude poznato ko će biti novi-stari šampion Srbije.
Ivan Radovanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SPORT
Srpska „bomba“ odjekuje Italijom! /video/
Detalj sa utakmice Hrvatska - Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SPORT
Hrvati navijaju za ukidanje suspenzije Rusima
Fudbaler Nemanja Vidić - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SPORT
„Užička stena“ zna u čemu je problem sa njegovim naslednikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala