- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osvojio je Evropu i svet, u Rusiji je upoznao Brazil i sprema novu misiju: „Da svi upoznaju Srbiju!“

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMiloš Veljković
Miloš Veljković - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Pouzdani defanzivac Miloš Veljković na pravom je putu da se sa Verderom ekspresno vrati u Bundesligu, a u intervjuu Sputnjiku pričao je o ambicijama na klupskom i reprezentativnom planu. Momak rođen u Bazelu sve je podredio Mundijalu sa Srbijom, dok je neizbežna tema bio je poziv Crvene zvezde koja sa njim želi da napadne Ligu šampiona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ako neko zna kako se postaje prvak Evrope i sveta u fudbalu, onda je to definitivno Miloš Veljković.
Štoper Verdera iz Bremena prvo je pokorio Stari kontinent sa Orlićima 2013. godine u Litvaniji, da bi dve godine kasnije na drugom kraju sveta na Novom Zelandu sa Orlićima takođe osvojio zlato.
Logično, posle toga, usledila je prekomanda u A reprezentaciju Srbije sa kojom je već bio akter Mundijala u Rusiji 2018. godine, da bi sada ponovo bio deo tima koji je na spektakularan način izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.
U intervjuu za Sputnjik, Veljković je pričao o mundijalskim ambicijama, o Piksiju kao motivatoru i čoveku koji je vratio veru u izmučeni srpski fudbal, ali i o pozivu Crvene zvezde, s obzirom na to da mu na kraju sezone ističe ugovor sa Verderom, pa će biti slobodan da promeni sredinu ili da eventualno ostane u Bremenu.
Sa Srbijom si se već popeo na krov Evrope i sveta, šta je potrebno da bi se to ostvarilo i u seniorskoj konkurenciji?
– Mislim da treba da gledamo od utakmice do utakmice. Nama je cilj da prođemo grupu, a posle toga je sve moguće. Sve zavisi od nas, gledamo samo da prođemo grupu.
Po čemu se ova Srbija razlikuje od one na Mundijalu u Rusiji i u čemu je tajna uspeha ove generacije?
– Vidi se i oseća na svakom koraku i kraj TV ekrana da je narod povratio veru u nas jer smo bili konstantni tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Velika je to stvar i to nam daje dodatno samopouzdanje. Ali, moramo da ostanemo skromni kako bismo realizovali prvi cilj i izašli iz grupe. Idemo da dobijemo sve utakmice. Sazreli smo kao grupa, kao kolektiv, imamo savršen spoj mladosti i iskustva i fantastičnu atmosferu. Igrače koji igraju u najvećim evropskim klubovima.
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
SPORT
Piksi je već osvojio Katar – uzeo je i sablju u ruke /video/
Kod Dragana Stojkovića Piksija svi dobiju priliku. Kako ti se čini Grupa sa Brazilom Švajcarskom i Kamerunom?
– Selektor Stojković i to kako on priča, kako nas hrabri, daje nam samopouzdanje je posebna priča. Lično, sada sam bolji igrač nego pre četiri godine. Imam veće iskustvo nego na Mundijalu u Rusiji i jedva čekam da dođe Katar. Biće teško protiv svakog rivala, ali borićemo se.
Šta ti je bila prva pomisao kada si video da smo u grupi sa Brazilom i Švajcarskom, selekcijama sa kojima nas je žreb spojio i na SP pre četiri godine?
-–Bilo mi je neverovatno, takve stvari se zaista retko dešavaju. Ali, eto desilo se. Čuo sam se sa mojima telefonom i baš smo popričali o tom fenomenu.
Najteži izazov već na samom startu – Brazil...
– Ko zna zbog čega je to dobro ili loše. Prošli put u Rusiji smo sa njima igrali na kraju, a sada na početku.
Zastava Srbije na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Otvaramo protiv Brazila, sa Švajcarskom na kraju – ovo su ključni datumi Srbije
Već si igrao protiv Nejmara, sada bi mogao da usledi novi duel sa jednim od najboljih i najtežih igrača sa čuvanje?
– Uvek je lepo igrati protiv top ekipe i top igrača. Idemo da damo sto odsto, da pokažemo kvalitet i onda će doći rezultat. Srećni smo što imamo priliku da igramo protiv prvog favorita za osvajanje trofeja u Kataru. Kada kažete fudbal, prva pomisao vam je petostruki prvak sveta Brazil. Svaka utakmica je bitna, grupa je interesantna. Verujemo u sebe i u to da možemo da prođemo u nokaut fazu.
Selektor Dragan Stojković je zabranio da se reč osveta pominje kada su Švajcarci u pitanju. Kako ti gledaš na taj susret sa "sajdžijama" koji su nas pobedili 2018. posle preokreta i nedosuđenog penala nad Mitrovićem, koji su videli svi osim sudije Feliksa Briha?
– Prošle su četiri godine od tada. Došli su neki novi igrači i kod nas i kod njih. Biće to drugačija utakmica. A ono što je bilo, vreme ne možemo da vratimo. Ta utakmica sa Švajcarcima lako bi mogla da bude ključna, da odlučuje o tome ko će dalje, mada ne treba potceniti niti zaboraviti ni Kamerun, koji je odlična selekcija. O Brazilu sam već sve rekao.
Kada si već pomenuo Kamerun. Njihov selektor Rigobert Song je šokirao javnost priznanjem da zna nijednog fudbalera Srbije. Tačnije, da nije čuo. Da li na to gledaš kao na provokaciju ili će te možda motivisati da u Kataru Srbi učine da ih Song upoznat i zapamti!
–Jeste, video sam to što je izjavio. Ne znam kakve su njegove misli i šta je time hteo da kaže, pokaže. Možda čovek zaista ne zna nikoga od nas. Bio je dobar, veliki igrač. Velika i bitna ličnost za Kamerun, na nama je da upozna Srbiju u Kataru. Učinićemo sve da zaista bude tako.
Pređimo i na klupska dešavanja. Tvoj Verder deli prvo mesto u Cvajti sa Šalkeom i pet kola pre kraja glavni ste kandidati za povratak u Bundesligu....
– Gužva je u vrhu tabele za ta dva mesta koja direktno vode u elitnom društvo. Borimo se, pa ćemo videti kako će se sve završiti. Sigurno da je imperativ da se vratio u Bundesligu.
U srpskoj javnosti se nedavno tvoje ime pominjalo na vrhu liste pojačanja Crvene zvezde za napad na Ligu šampiona naredne sezone, da li je bilo kontakta?
– Ističe mi ugovor na kraju sezone i tačno je da je bilo kontakta između Crvene zvezde i mog menadžera, ali za sada ništa konkretno. Želim da budem maksimalno fokusiran za finiš sezone sa Verderom, pa ćemo na leto videti i razmotriti ponude. Voljan sam da saslušam ponude, a da li ću promeniti zemlju, ligu, to ćemo da vidimo. Najbitnije mi je da igram jer se bliži Mundijal, a meni je neophodno da budem standardan u klubu kako bih mogao da konkurišem za mesto u nacionalnom timu, jasan je 26-godišnji Miloš Veljković stub Verderove i srpske odbrane.
Miodrag Grof Božović - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SPORT
Grof je „progutao“ pitanje o otkazu, ali mu je posle pao mrak na oči
Nikita Hajkin - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SPORT
Nikita čuva najsevernijeg šampiona i video je svih deset „grudvi“ bačenih u lice „Posebnog“ /video/
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
SPORT
Čeferin ostavio otvorena vrata Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala