- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikita čuva najsevernijeg šampiona i video je svih deset „grudvi“ bačenih u lice „Posebnog“ /video/

© AFP 2023 / Skrinšot / Jutjub / FK Bodø GlimtNikita Hajkin
Nikita Hajkin - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Svega godinu i po dana bilo je neophodno najsevernijem nacionalnom šampionu, ekipi norveškog Bodo Glimta, da tri puta šokira slavnu italijansku Romu, postigne deset golova i zagorča život trofejnom treneru Žozeu Murinju. U sve tri utakmice mrežu skandinavske ekipe čuvao je Rus – Nikita Hajkin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Momak rođen u izraelskoj Netanji, sin je ruskog biznismena Ilje Hajkina, a kao dvogodišnjak, 1997. godine, prvi put je stigao u Rusiju.
Preko omladinskih škola Torpeda i Dinama iz Moskve, Nikita je stigao u engleski Čelsi da bi potom prošao kroz mlađe kategorije Portsmuta i Redinga.
Kroz portugalski Nacional, špansku Marbelju i rusku Mordoviju je prošao bez nastupa, a priliku da zaigra dobio je u izraelskoj Bnei Jehudi,a posle boravka u Hapoelu iz Kfar Sabe 2019. je stigao u norveški Bodo.
Od tog momenta, Hajkin se ustalio među stativama i presudno učestvovao u osvajanju dve uzastopne šampionske titule.
Ali, važnije od toga, Nikita je bio akter tri duela sa Romom u evropskim takmičenjima gde je pomogao svom timu da ostvari dve pobede i remi, uz gol razliku 10:4.
Bodo je u svim duelima bio autsajder, ali je uspeo da spakuje čak dvocifren broj ledenih grudvi u lice „posebnom treneru“, Žozeu Murinju – koji se kao trener Rome suočio sa najvećim porazima u bogatoj karijeri.
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SPORT
Kostićeva družina odolela Barseloni, Roma pala na ledenom severu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala