- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev zajedno sa Velikom Britanijom sprema nove provokacije u Sumskoj oblasti

© Sputnik / StringerUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Ukrajina zajedno sa Velikom Britanijom priprema nove provokacije u Sumskoj oblasti u cilju optuživanja oružanih snaga Rusije za navodno surovo postupanje sa ukrajinskim stanovništvom, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kijev pod rukovodstvom obaveštajne agencije Velike Britanije sprema nove lažne inscenirane provokacije u Sumskoj oblasti, u cilju optuživanja oružanih snaga Ruske Federacije za navodno surovo postupanje sa ukrajinskim stanovništvom“, naglasio je Mizincev.

Prema njegovim rečima, u grad Seredina-Buda, u Sumskoj oblasti, koji se ranije nalazio pod kontrolom ruskih snaga, pozvani su predstavnici ukrajinskih i zapadnih medija kako bi snimili inscenirane priče. Istovremeno, objašnjava general, da bi se sakrila provokacija i kako bi se izbeglo njeno rasvetljavanje od strane stvarnih svedoka, u gradu je uveden policijski čas, a a lokalno stanovništvo je nasilno iseljeno sa mesta direktnog snimanja.
„U naselju Nižnja Sirovatka kod Sumija, u jedan od podruma stambenog objekta, dovlače tela koja će biti predstavljena kao navodno još jedne od žrtava ruske vojske. Prema ideji ‘britanskih režisera’, jedinice ruske vojske su pri odlasku navodno masovno ubijale civile i rugale im se“, ispričao je Mizincev.
Kako je naveo, veoma skoro će zapadni mediji početi da promovišu još jednu lažnu vest. Mizincev je dodao da je cilj toga, dalje rasplamsavanje rusofobije u pozadini ekonomske krize koja se naglo razvija u Evropi.
„Skrećemo pažnju da su ruske trupe napustile ovo naselje još pre tri nedelje, 20. marta. Takvi događaji, da su se zaista i dogodili, ne bi mogli tako dugo ostati sakriveni od javnosti“, ocenio je general.
On je još dodao da kijevski režim traži bilo kakav povod za optuživanje Rusije za genocid nad Ukrajincima, a na ukrajinskoj teritoriji trenutno je angažovana čitava mreža stranih stručnjaka za informaciono-psihološki uticaj na stanovništvo, koja se profesionalno bave stvaranjem „prljave propagande“.
Žiteli sela Varvarovka Luganskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
RUSIJA
Kijev sprema monstruozne provokacije - masovno ubistvo civila
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Ruska Duma: Brisel i Vašington otvoreno zagovaraju rat u Ukrajini – sjajan poklon Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala