- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev sprema monstruozne provokacije - masovno ubistvo civila

© Sputnik / Valery Melnikov / Uđi u bazu fotografijaŽiteli sela Varvarovka Luganskoй oblasti
Žiteli sela Varvarovka Luganskoй oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Kijev, uz podršku zapadnih država, sprema masovno ubistvo civila za koje bi se optužila ruska vojska i jedinice Luganske Narodne Republike, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
"Zvanični Kijev, uz podršku država kolektivnog zapada, nastavlja sa pripremama monstruoznih i nemilosrdnih akcija masovnog ubistva civila u Luganskoj narodnoj Republici sa ciljem da se za to optuže Oružane snage Rusije i jedinice LNR", rekao je general.
Između ostalog, dodao je Mezincev, u gradu Kremena, Severodonjecki region, stigli su i smestili se u zgradu oblasne bolnice reporteri stranih medija radi snimanja unapred pripremljene provokacije – otvaranja vatre, navodno, ruskih vojnika na kola hitne pomoći dok prevoze pacijente.
"U naseljenom mestu Belogorovka, Popasnjanskog regiona, neonacisti su minirali rezervoare sa hlorom na teritoriji vodenog kanala koji planiraju da dignu u vazduh kada jedinice narodne milicije LNR budu ušle u grad", dodao je on.
Pored toga, istakao je on, u selu Ragovka u Kijevskoj oblasti, planirano je da se izvrši provokacija organizovanjem režiranih pretresa i otvaranja masovnih grobnica civila koje su navodno ubili ruski vojnici.
„Da bi se dao veći kredibilitet ovoj provokaciji, u snimanje će biti uključena grupa ukrajinskih forenzičara i pripadnika nacionalne policije“, dodao je Mezincev.
"Ovakvi postupci i provokacije ukrajinskih vlasti još jednom demonstriraju njihov nehuman odnos prema sudbini naroda Ukrajine i svedoče o potpunom nepoštovanju svih normi morala i međunarodnog humanitarnog prava“, zaključio je ruski general.
Pogled na Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
RUSIJA
Ukrajinska vojska upotrebila "Točku U", snažne eksplozije u Nikolajevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala