- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Brisel i Vašington otvoreno zagovaraju rat u Ukrajini – sjajan poklon Kijevu

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZdanje Državne dume Ruske Federacije
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Izjavom o potrebi vojnog rešenja sukoba u Ukrajini visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj ponavlja retoriku Vašingtona, što je „sjajan poklon kijevskom režimu“ koji organizuje krvave provokacije i raketira stambene objekte, izjavio je predsednik komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Leonid Slucki.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Borelj je nakon posete Kijevu dao izjavu, nakon čega je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin predložio da on odmah bude razrešen dužnosti. Rat 'treba dobiti na bojnom polju', rekao je Borelj. Sjajan poklon kijevskom režimu koji ne zazire od krvavih provokacija, raketnih napada na stambena područja, mučenja i pogubljenja ratnih zarobljenika. Da li šef evropske diplomatije shvata na čiju je stranu stao?“, rekao je ruski poslanik.

Prema njegovim rečima, zvaničnik EU u ovom slučaju samo ponavlja pozive američkog rukovodstva koje „zaista želi poraz Rusije i tome direktno doprinosi“ radi uspostavljanja svetske hegemonije.
„Sada Brisel ponavlja reči Vašingtona i štaviše, to čini šef evropske diplomatije“, napomenuo je Slucki, napominjući da su zvaničnici na Zapadu počeli da koriste veoma opasnu retoriku.
Istovremeno, nedavne posete Kijevu zapadnih političara, među kojima su bili šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, britanski premijer Boris Džonson i austrijski kancelar Karl Nehamer, poslanik ruske Dume nazvao je vašarom taštine.
„Sve je kao i obično – tapšanje Zelenskog po ramenu, obećavanje podrške i nastavka vršenja pritiska na Rusiju“, dodao je on.
Nakon posete Ukrajini 8. i 9. aprila, Borelj je na svom Tviter nalogu pisao o punoj podršci Ukrajini, uključujući i putem isporuka oružja, i ocenio da „rat mora biti dobijen na bojnom polju“. Time je prvi put u savremenoj istoriji evropski zvaničnik tog nivoa otvoreno zagovarao vojno, a ne diplomatsko rešenje oružanog sukoba.
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
RUSIJA
Predsednik Dume: Fraza „rat do poslednjeg Ukrajinca“ postala zvanična politika EU i NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala