- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Biće bure na Ostrvu – titula na talonu!

© AP Photo / Jon SuperDetalj sa meča Liverpul – Mančester siti (1:4)
Detalj sa meča Liverpul – Mančester siti (1:4) - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Engleska – kolevka fudbala i ostatak sveta moći će da uživaju u blokbasteru koji je na programu od 17.30 kada će se na Etihadu sudariti Mančester siti i Liverpul, a ulog je titula!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U plavom uglu De Brujne, Sterling, Marez, a u crvenom - Salah, Mane, Žota što garantuje spektakl.
Poslednje četiri godine u Premijer ligi, trka za titulu svela se na samo dva tima – Siti i Liverpul. I sada je identičan scenario na pomolu, s obzirom na to da Pepovi „građani“ imaju 73 boda, a Klopova kaznena ekspedicija samo jedan manje.
Do kraja je preostalo još osam kola, ali je jasno da bi derbi 31. kola u Mančesteru i te kako mogao da odredi dalji tok, odnosno da odgnonetne dilemu ko će biti novi-stari šampion Engleske.
Klopov hevi-metal fudbal spreman je da digne buru na Ostrvu, ali daleko od toga da će biti lako jer Siti na poslednjih osam utakmica ne zna za poraz. Poslednji je doživeo upravo na svom terenu u februaru kada su iznenađujuće ostali bez bodova u dvoboju sa Totenhemom (2:3) i to kasnim golom Harija Kejna.
„Očekujem dobar fudbal. Znam da se to ne dešava često kada se sastanu dva vrhunska tima u utakmici ovakvog uloga. Naša istorija sa Sitijem pokazuje, međutim, da to može da bude i drugačije pošto obe ekipe igraju da pobede. Pred nama je važna utakmica, ako bismo imali 14 ili 15 bodova zaostatka to bi i dalje bila dobra utakmica. Jednostavno, u sportu vam jak protivnik pomaže da napredujete. Posebno na duži rok“, rekao je Klop, dok je Gvardiola rivalstvo Sitija i Liverpula uporedio sa onim teniskim koje se odnosi na Đokovića, Nadala i Federera.
Klop je poznat i priznat među trenerima u svetu fudbala i jedan je od najboljih, ali on ne misli za sebe da je najbolji. Upravo u tome se i ogleda njegova veličina, jer je nahvalio svog kolegu i velikog rivala Pepa Gvardiolu.

„Pep je najbolji trener na svetu. Pogledajte kakav fudbal igraju njegove ekipe. Svi bismo se složili oko toga. Ne znam kako neko može da sumnja u njega“, istakao je Klop.

I činjenica je da su Liverpul i Siti svetlosnim godinama ispred svoje konkurencije, bar kada su rezultati u pitanju. Ono što je posebno fascinantno jeste taj kontinuitet i rivalitet koji traje gotovo pet godina.
Posebno je ostala upečatljiva sezona 2018/19 kada su Redsi osvojili 97 bodova, ali im to nije bilo dovoljno za titulu jer je Siti imao bod više.
Sada bi Siti recimo u slučaju svih pobeda do kraja mogao da osvoji 95 bodova, što nije realno, ali su ponovo usamljeni u šampionskoj trci jer trećeplasirani Čelsi kaska deset, a Totenhem 15 bodova.
Suma sumarum, biće bure u nedelju popodne na Ostrvu, podrhtavaće kolevka fudbala u blokbasteru koji bi lako mogao da kruniše novog-starog kralja najvažnije sporedne stvari na svetu.
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SPORT
Ronalda su ponele emocije i sada se kaje /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SPORT
Strašni Vlahović – novi gol Srbina za pobedu Juventus /video/
Fudbaleri Čelsija na utakmici protiv Sautemptona - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SPORT
Šampion Evrope iskalio bes na Svecima: „Madriđani, da li gledate?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala