- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kulinarske tajne: Kako da „popravite“ preslano jelo

© Sputnik / Lola ĐorđevićTradicionalna srpska trpeza
Tradicionalna srpska trpeza - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Ako ste slučajno presolili jelo, ne bacajte ga – postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da poboljšate ukus. U zavisnosti od jela, biće vam potrebni krompir, pirinač, neutralna pavlaka ili šećer.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U supu ili gulaš dodajte malo vode ili kokosovog mleka. Kad to nije moguće jer će jelo biti suviše tečno, dodajte krompir isečen na manje komade. Za ovu svrhu može poslužiti i pirinač ili malo brašna, ključ je u skrobu koji upija so, pa čini jelo uravnoteženijim.
U potaž čorbe dodajte malo neutralne pavlake ili pomešajte kiselu pavlaku i jogurt pa ubacite na kraju kuvanja ili pre služenja. Nekad je dobar izbor malo limunovog soka čija bi kiselina trebalo da neutrališe preterano slan ukus. Ako nemate limuna, dodajte malo blagog sirćeta.
Ponekad je rešenje šećer ili med, ali ne preterujte jer možete postići kontraefekat. Sigurna opcija je da na kašičicu stavite malo šećera, držite je nekoliko minuta na pari iznad šerpe, ali bez sipanja u jelo.
Preslanu slaninu, pršutu ili šunku, pokrijte mokrom krpom koja bi trebalo da upije bar deo soli. Rešenje za preslane šnicle je sos blagog ukusa.
Prevencija je, ipak, najbolja, tako da razmišljajte o namirnicama koje koristite. Ako kuvate sa sojinim sosom, ne morate da dodajete mnogo soli. Isto važi za „jake“ namirnice, poput maslina, kapra, krastavčića. Ako spremate jela sa sirom, posebno jakim, poput parmezana, biće vam potrebno vrlo malo soli, prenosi portal E-kapija.
restoran - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
DRUŠTVO
Šta nikako da ne naručujete u restoranu
Devojka drži slatkiš - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
DRUŠTVO
Tri načina da prestanete da jedete na nervnoj bazi
Konobarica - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
DRUŠTVO
Najbrži restoran na svetu: Ne stignete ni da se smestite, jelo je tu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala