https://lat.sputnikportal.rs/20220131/najbrzi-restoran-na-svetu-ne-stignete-ni-da-se-smestite-jelo-je-tu-1133807956.html
Najbrži restoran na svetu: Ne stignete ni da se smestite, jelo je tu
Najbrži restoran na svetu: Ne stignete ni da se smestite, jelo je tu
Sputnik Srbija
Jedan restoran od 1996. drži Ginisov rekord za najbrže serviranje na svetu, a gost može doći od kuće opranih ruku jer između porudžbine i tanjira na stolu nema... 31.01.2022, Sputnik Srbija
2022-01-31T23:00+0100
2022-01-31T23:00+0100
2022-01-31T23:00+0100
društvo
svet
stil života
društvo
magazin
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111252/99/1112529999_0:38:1920:1118_1920x0_80_0_0_6407a8dd2543899369e6b771b8117ac4.jpg
Dugo čekanje za stolom može da bude beskrajno dosadno – dok nam ne uzmu porudžbinu, donesu piće, pa i da nam stigne račun – te je za mnoge posetioce brzina usluge važan faktor kad biraju restoran.Čekanje 13,5 sekundi Reč je o meksičkom restoranu brze hrane „Karne Garibaldi“, restoranu u Gvadalahari gde je trkanje sa satom način života. Iako je kod svakog gosta i svakog dana u ovom restoranu brzina prioritet, rekord je oboren u avgustu 2016. sa 13,5 sekundi od trenutka kada je posetilac naručio do dolaska hrane na sto.Iako „Karne Garibaldi“ trenutno ima pet restorana, onaj u Gvadalahari je prvi u lancu. Osnovan 1970. godine, bio je to restoran u kome su bila samo četiri stola. Trenutno, neki od od njihovih restorana imaju više od 100 stolova, ali ne gube svoju efikasnost.Kako osoblje funkcionišeKao i u svakom uspehu, zasluga pripada zaposlenima, a ovaj restoran ima veoma dobro opremljen tim sa tabletima, slušalicama i mikrofonima koji su savršeno usklađeni u svakom trenutku, brzo se kreću i sposobni su da prenesu osam ili devet jela odjednom, prenosi portal 20 minuta.Iako se radi o tipičnom meksičkom restoranu gde se ne mogu propustiti najklasičnija jela, specijalitet kuće je meso u saftu, tradicionalno jelo iz Gvadalahare koje se pravi od sitnih komadića mesa u čorbi začinjenoj različitim začinima. Tradicionalna meksička jela koja se služe u ovom popularnom restoranu zahtevaju sate sporog kuvanja, pa su ona u suštini već gotova, odnosno spremljena. Činjenica da je u ovom restoranu samo jedan specijalitet je još jedan ključ njegove brzine, a kada je reč o najbržem restoranu na svetu, sve se računa.
https://lat.sputnikportal.rs/20200122/najskuplji-restoran-na-svetu-da-li-biste-rucali-u-lokalu-u-kome-hranu-spremaju-roboti-video-1121578680.html
https://lat.sputnikportal.rs/20220123/od-kavijara-do-borsca-vodic-kroz-moskovske-restorane-za-svaciji-dzep-1133509001.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111252/99/1112529999_97:0:1920:1367_1920x0_80_0_0_033769c1636def0e12ff6e920f9a01fa.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
svet, stil života, društvo, magazin
svet, stil života, društvo, magazin
Najbrži restoran na svetu: Ne stignete ni da se smestite, jelo je tu
Jedan restoran od 1996. drži Ginisov rekord za najbrže serviranje na svetu, a gost može doći od kuće opranih ruku jer između porudžbine i tanjira na stolu nema vremena ni da se čovek pošteno raskomoti.
Dugo čekanje za stolom može da bude beskrajno dosadno – dok nam ne uzmu porudžbinu, donesu piće, pa i da nam stigne račun – te je za mnoge posetioce brzina usluge važan faktor kad biraju restoran.
Reč je o meksičkom restoranu brze hrane „Karne Garibaldi“, restoranu u Gvadalahari gde je trkanje sa satom način života. Iako je kod svakog gosta i svakog dana u ovom restoranu brzina prioritet, rekord je oboren u avgustu 2016. sa 13,5 sekundi od trenutka kada je posetilac naručio do dolaska hrane na sto.
Iako „Karne Garibaldi“ trenutno ima pet restorana, onaj u Gvadalahari je prvi u lancu. Osnovan 1970. godine, bio je to restoran u kome su bila samo četiri stola. Trenutno, neki od od njihovih restorana imaju više od 100 stolova, ali ne gube svoju efikasnost.
Kao i u svakom uspehu, zasluga pripada zaposlenima, a ovaj restoran ima veoma dobro opremljen tim sa t
abletima, slušalicama i mikrofonima koji su savršeno usklađeni u svakom trenutku, brzo se kreću i sposobni su da prenesu osam ili devet jela odjednom,
prenosi portal 20 minuta.
Iako se radi o tipičnom meksičkom restoranu gde se ne mogu propustiti najklasičnija jela, specijalitet kuće je meso u saftu, tradicionalno jelo iz Gvadalahare koje se pravi od sitnih komadića mesa u čorbi začinjenoj različitim začinima.
Tradicionalna meksička jela koja se služe u ovom popularnom restoranu zahtevaju sate sporog kuvanja, pa su ona u suštini već gotova, odnosno spremljena. Činjenica da je u ovom restoranu samo jedan specijalitet je još jedan ključ njegove brzine, a kada je reč o najbržem restoranu na svetu, sve se računa.