00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
I pradeda Viktora Troickog zadužio Srbiju
07:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Najbrži restoran na svetu: Ne stignete ni da se smestite, jelo je tu

© Foto : CC0 Creative CommonsKonobarica
Konobarica - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2022
Pratite nas
Jedan restoran od 1996. drži Ginisov rekord za najbrže serviranje na svetu, a gost može doći od kuće opranih ruku jer između porudžbine i tanjira na stolu nema vremena ni da se čovek pošteno raskomoti.
Dugo čekanje za stolom može da bude beskrajno dosadno – dok nam ne uzmu porudžbinu, donesu piće, pa i da nam stigne račun – te je za mnoge posetioce brzina usluge važan faktor kad biraju restoran.

Čekanje 13,5 sekundi

Reč je o meksičkom restoranu brze hrane „Karne Garibaldi“, restoranu u Gvadalahari gde je trkanje sa satom način života. Iako je kod svakog gosta i svakog dana u ovom restoranu brzina prioritet, rekord je oboren u avgustu 2016. sa 13,5 sekundi od trenutka kada je posetilac naručio do dolaska hrane na sto.
Iako „Karne Garibaldi“ trenutno ima pet restorana, onaj u Gvadalahari je prvi u lancu. Osnovan 1970. godine, bio je to restoran u kome su bila samo četiri stola. Trenutno, neki od od njihovih restorana imaju više od 100 stolova, ali ne gube svoju efikasnost.

Kako osoblje funkcioniše

Kao i u svakom uspehu, zasluga pripada zaposlenima, a ovaj restoran ima veoma dobro opremljen tim sa tabletima, slušalicama i mikrofonima koji su savršeno usklađeni u svakom trenutku, brzo se kreću i sposobni su da prenesu osam ili devet jela odjednom, prenosi portal 20 minuta.
Iako se radi o tipičnom meksičkom restoranu gde se ne mogu propustiti najklasičnija jela, specijalitet kuće je meso u saftu, tradicionalno jelo iz Gvadalahare koje se pravi od sitnih komadića mesa u čorbi začinjenoj različitim začinima.
Tradicionalna meksička jela koja se služe u ovom popularnom restoranu zahtevaju sate sporog kuvanja, pa su ona u suštini već gotova, odnosno spremljena. Činjenica da je u ovom restoranu samo jedan specijalitet je još jedan ključ njegove brzine, a kada je reč o najbržem restoranu na svetu, sve se računa.
Najskuplji restoran na svetu: Da li biste ručali u lokalu u kome hranu spremaju roboti - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2020
Najskuplji restoran na svetu: Da li biste ručali u lokalu u kome hranu spremaju roboti /video/
Vagon-restoran u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.01.2022
RUSIJA
Od kavijara do boršča: Vodič kroz moskovske restorane za svačiji džep
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala