https://lat.sputnikportal.rs/20220326/sta-nikako-da-ne-narucujete-u-restoranu-1135503874.html
Šta nikako da ne naručujete u restoranu
Šta nikako da ne naručujete u restoranu
Sputnik Srbija
Šta nikako ne bi trebalo poručiti na brančevima, zašto supa dana nije uvek najbolji izbor, koji dan je najgori za posetu restoranu - znaju veliki svetski... 26.03.2022, Sputnik Srbija
2022-03-26T13:23+0100
2022-03-26T13:23+0100
2022-03-26T13:23+0100
magazin
društvo
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/03/10/1135504040_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_1d5073a3ea3a9ac4c129c66b3256bd98.jpg
Oni savetuju da u restorane ne idete u doba kada je najveća gužva, ali i da zaobiđete objekte u kojima nema nikoga.Jedan od najpoznatijih britanskih kuvara Gordon Remzi kaže da je najgori dan da jedete u restoranu onaj koji većina bira - Dan zaljubljenih. Razlog su gužve, pa nećete dobiti kvalitet kao inače. A kad naručujete supu dana, pitajte šta je juče bila supa dana, da se ne ispostavi da je zapravo reč o supi meseca, vickast je Remzi.Čuveni kuvar Entoni Bordejn je ostavio savet da na brančevima, koji su sve popularniji i u Srbiji, nikako ne jedemo jaja benedikt. Sos holandeze bi trebalo da se baci sat nakon pravljenja što, tvrdio je Bordejn, nijedan restoran ne radi. A kad sos stoji, velika je verovatnoća da će se razviti bakterije.Ipak, svi se slažu da hrana u restoranu ima bolji ukus nego ona pripremljena u kući. Razlog je jednostavan. Restorani su mnogo bolje opremljeni nego čak i najmodernija kuhinja, imaju najbolje aparate, tiganje, šerpe, o začinima i namirnicama da na govorimo, tako da je logično da mnoga jela nemaju isti ukus u restoranu i u kućnoj varijanti. Osim toga, praksa čuda čini, a kuvar je verovatno hiljadu puta već napravio to jelo, piše ekapija.
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/03/10/1135504040_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_45c4ae72c7facd5099da1e3d7655a7af.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
magazin
Šta nikako da ne naručujete u restoranu
Šta nikako ne bi trebalo poručiti na brančevima, zašto supa dana nije uvek najbolji izbor, koji dan je najgori za posetu restoranu - znaju veliki svetski kuvari.
Oni savetuju da u restorane ne idete u doba kada je najveća gužva, ali i da zaobiđete objekte u kojima nema nikoga.
Jedan od najpoznatijih britanskih kuvara Gordon Remzi kaže da je najgori dan da jedete u restoranu onaj koji većina bira - Dan zaljubljenih. Razlog su gužve, pa nećete dobiti kvalitet kao inače. A kad naručujete supu dana, pitajte šta je juče bila supa dana, da se ne ispostavi da je zapravo reč o supi meseca, vickast je Remzi.
Mnogi kuvari se slažu da treba izbegavati brančeve (obrok između doručka i ručka), jer je to način da se restorani otarase ostataka hrane.
Čuveni kuvar Entoni Bordejn je ostavio savet da na brančevima, koji su sve popularniji i u Srbiji, nikako ne jedemo jaja benedikt. Sos holandeze bi trebalo da se baci sat nakon pravljenja što, tvrdio je Bordejn, nijedan restoran ne radi. A kad sos stoji, velika je verovatnoća da će se razviti bakterije.
Ipak, svi se slažu da hrana u restoranu ima bolji ukus nego ona pripremljena u kući.
Razlog je jednostavan. Restorani su mnogo bolje opremljeni nego čak i najmodernija kuhinja, imaju najbolje aparate, tiganje, šerpe, o začinima i namirnicama da na govorimo, tako da je logično da mnoga jela nemaju isti ukus u restoranu i u kućnoj varijanti. Osim toga, praksa čuda čini, a kuvar je verovatno hiljadu puta već napravio to jelo,
piše ekapija.