- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta nikako da ne naručujete u restoranu

CC0 / Pixabay / restoran
restoran - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Šta nikako ne bi trebalo poručiti na brančevima, zašto supa dana nije uvek najbolji izbor, koji dan je najgori za posetu restoranu - znaju veliki svetski kuvari.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratitena kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, asve video sadržaje na platformi „Odisi“(odysee.com).

Oni savetuju da u restorane ne idete u doba kada je najveća gužva, ali i da zaobiđete objekte u kojima nema nikoga.
Jedan od najpoznatijih britanskih kuvara Gordon Remzi kaže da je najgori dan da jedete u restoranu onaj koji većina bira - Dan zaljubljenih. Razlog su gužve, pa nećete dobiti kvalitet kao inače. A kad naručujete supu dana, pitajte šta je juče bila supa dana, da se ne ispostavi da je zapravo reč o supi meseca, vickast je Remzi.
Mnogi kuvari se slažu da treba izbegavati brančeve (obrok između doručka i ručka), jer je to način da se restorani otarase ostataka hrane.
Čuveni kuvar Entoni Bordejn je ostavio savet da na brančevima, koji su sve popularniji i u Srbiji, nikako ne jedemo jaja benedikt. Sos holandeze bi trebalo da se baci sat nakon pravljenja što, tvrdio je Bordejn, nijedan restoran ne radi. A kad sos stoji, velika je verovatnoća da će se razviti bakterije.
Ipak, svi se slažu da hrana u restoranu ima bolji ukus nego ona pripremljena u kući.
Razlog je jednostavan. Restorani su mnogo bolje opremljeni nego čak i najmodernija kuhinja, imaju najbolje aparate, tiganje, šerpe, o začinima i namirnicama da na govorimo, tako da je logično da mnoga jela nemaju isti ukus u restoranu i u kućnoj varijanti. Osim toga, praksa čuda čini, a kuvar je verovatno hiljadu puta već napravio to jelo, piše ekapija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala