- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Spoljna obaveštajna služba Rusije: Možda MI6 stoji iza dešavanja u Buči?

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
Pratite nas
Spoljna obaveštajna služba Ruske Federacije okarakterisala je dešavanja u Buči ciničnom provokativnom akcijom. U odgovoru šefu MI 6 na optužbe da je Rusija odgovorna za navodne zločine nad ukrajinskim civilima predstavnik SVR je sugerisao da možda šef britanske obaveštajne službe Ričard Mur stoji iza čitave organizacije događaja u Buči.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ranije je šef MI6 na svojoj Tviter stranici optužio Rusiju za navodne zločine protiv ukrajinskih civila.
Istovremeno, kako ističe pres služba SVR, pratioci na Tviteru iz celog sveta pitali su Mura zašto je ćutao, ako je znao za akcije koje su navodno pripremane.

„Ili ste, možda, ćutali ne samo zato što ste znali, već ste i učestvovali u osmišljavanju te cinične provokativne akcije da biste optužili ruske mirotvorce za tako teški greh?”, zapitao se predstavnik za štampu SVR.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
U utorak je stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, izložio na sednici Saveta bezbednosti UN dokaze o tome da su optužbe na račun Rusije zbog dešavanja u Buči – lažne.
Karla del Ponte - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Podkast
Kad Karla del Ponte udari na Putina | Prorok
Ukrajinski vojnici na tenkovima u Buči - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Rusija: Zločin u Buči treba da istraže međunarodne organizacije; Kijev priprema nove provokacije
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Moskva: Zapad je saučesnik u zločinačkoj provokaciji u Buči
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala