- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Zapad je saučesnik u zločinačkoj provokaciji u Buči

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Zapadna podrška provokacije u Buči je, u stvari, učešće u njoj, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je istakla, ono što se dogodilo u Buči je zločin, a ne samo „provokacija radi fotografija nakon koje su svi ustali i otišli u šminkernice“.
„To je zločinačka provokacija i od globalnog je značaja, jer u njoj nisu učestvovali samo militantni koji su van pravnog konteksta, nego u njoj učestvuju, između ostalog i takozvane civilizovane zemlje koje to predstavljaju kao činjenice. Odmah su to podržali i u suštini su saučesnici u toj zločinačkoj akciji“, izjavila je Zaharova.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Poljska je predložila formiranje međunarodne komisije za istraživanje događaja u ukrajinskom gradu Buča, koje je Ministarstvo odbrane Rusije nazvalo provokacijom.
Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Nebenzja u Ujedinjenim nacijama izneo dokaze da su optužbe na račun Rusije zbog Buče ─ lažne
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Račak i Buča: Borba protiv svetskog zla objedinjuje Srbiju i Rusiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala