- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zločin u Buči treba da istraže međunarodne organizacije; Kijev priprema nove provokacije

© REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDISUkrajinski vojnici na tenkovima u Buči
Ukrajinski vojnici na tenkovima u Buči - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Nehuman i užasan zločin kijevskog režima u Buči treba temeljno istražiti uz angažovanje međunarodnih organizacija za ljudska prava, to je genocid nad sopstvenim narodom, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Osim toga, cinična provokacija ukrajinskih neonacista sa masovnom pogibijom civilnog stanovništva u Buči, izvedena uz punu podršku kijevskog režima, predstavlja još jedan dokaz genocida nad sopstvenim narodom... Ovaj nehuman i užasan zločin kijevskog režima treba detaljno istražiti uz učešće međunarodnih organizacija za ljudska prava“, rekao je Mizincev na redovnoj konferenciji za medije.
Mizincev je dodao i da je Ukrajina završila pripremu novih provokacija sa civilnim stanovništvom u Konotopu, Trostjancu u Sumskoj oblasti i Borodjanki i Katjužanki u Kijevskoj oblasti po „scenariju iz Buče“.
Prema njegovim rečima, Kijev priprema još jedan provokativni materijal o pogibiji civila, navodno kao posledica dejstava ruske vojske.
On je dodao da Rusija ima bazu dokaza o zločinima koje priprema kijevski režim. Scenario iz Buče neće proći.
„Unapred upozoravamo zemlje takozvanog civilizovanog Zapada na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama: Ruska Federacija ima operativnu bazu dokaza o strašnim zločinima kijevskog režima koji se pripremaju po inicijativi i uz potpuno odobravanje vaših predstavnika“, rekao je Mizincev.
„Scenario iz Buče, sa neosnovanim optužbama na račun Oružanih snaga Rusije ovaj put neće uspeti“, naglasio je on.
Prema njegovim rečima ukrajinski nacionalisti su gađali selo Dergači u Harkovskoj oblasti, nakon čega su snimili uništene zgrade i „brojne poginule“ kako bi preneli zapadnim medijima. U ovoj akciji učestvovali su predstavnici zapadnih novinskih agencija, a njome su rukovodili vojnici 72. Centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine.
Mizincev je naglasio da je svim učesnicima „režiranih snimanja“ iz redova civila isplaćena novčana nagrada u iznosu od 25 američkih dolara.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Nebenzja u Ujedinjenim nacijama izneo dokaze da su optužbe na račun Rusije zbog Buče ─ lažne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala