- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sankcije neviđenih razmera: Protiv Rusije do sad uvedeno preko 6.000 ograničenja

© Sputnik / Evgeniй OdinokovVlada Ruske Federacije
Vlada Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
Pratite nas
Premijer Rusije Mihail Mišustin izjavio je da je do sada protiv Rusije uvedeno ukupno preko 6.000 ograničenja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Čak i tokom pandemije spoljni pritisak na našu zemlju nije slabio ni jednog dana. Međutim, nove sankcije, koje su usledile ove godine, neviđenih su razmera. Broj ograničenja premašuje sva druga koja su ikada uvedena protiv bilo koje druge zemlje. Ukupno ih je preko 6.000“, rekao je Mišustin u Državnoj dumi gde je podneo izveštaj o radu Vlade.
Sankcije su usmerene protiv svih Rusa, konstatovao je premijer.
„Bivši partneri su se zaista takmičili ko će pre uvesti ograničavajuće mere. Objavljivali su ih skoro svakodnevno. Cilj je bio da se izazove panika i zada udarac svakom čoveku“, ocenio je Mišustin.
Prvi udarac je zadat finansijskom sistemu Rusije.

„Neprijateljske zemlje nisu smislile ništa bolje nego da se vrate tipičnoj piratskoj praksi, ako bismo nazivali stvari pravim imenom. Zamrzavanjem imovine oni su faktički opljačkali zemlju“, ocenio je premijer Rusije.

Takođe je istakao da „takve sankcije nisu primenjivane ni u najmračnijim godinama Hladnog rata“.
„Njihov cilj je da nas odbace godinama ili čak decenijama unazad. Da nas odseku od sveta. Da nateraju Rusiju da odustane od perspektivnih ekonomskih i društvenih projekata. Da zadaju udarac životnom standardu naših građana“, zaključuje Mišustin.
Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Medvedev: Zapadne sankcije protiv Rusije podsećaju na metode inkvizicije – samo bez lomače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala