- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Zapadne sankcije protiv Rusije podsećaju na metode inkvizicije – samo bez lomače

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Aktuelne sankcije Zapada protiv Rusije podsećaju na metode inkvizicije, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sada smo svedoci onoga čemu je Evropa svedočila praktično ceo prošli milenijum i zbog čega se krajem 20. veka pokajala Rimokatolička crkva. Reč je o inkviziciji. Današnje sankcije zapadnog sveta protiv ruske države, ekonomije i biznisa veoma liče na metode Inquisitio Haereticae Pravitatis Sanctum Officium (inkvizicije). Sami su izmislili optužbu, sami su mučili, sami su izricali kaznu, sami su spaljivali jeretika“, konstatovao je Medvedev.

Kako je dodao, u takvim slučajevima „pitanja duhovnosti su poslednja stvar koja je interesovala 'pravednike' koji su imali ogromnu moć“.

„Uništavajući nepoželjne, oni su otvoreno pljačkali, prisvajajući zlato, nepokretnost i drugu imovinu. Prvo svetovna blaga, a onda borba za sveto delo“, ocenio je Medvedev.

Po njegovim rečima, evropske birokrate danas samo ne predlažu da se biznismeni iz Rusije odmah bacaju na lomaču, dok su ostale inkvizitorske metode prisutne u Evropi.
Osnova za optužbe je „pripadnost 'lošoj' državi Rusiji“, dodaje Medvedev.

„Dokazi im nisu potrebni, dovoljna je sumnja da se bavi 'vračanjem' (veza sa vlašću). Svedoci – samo sa strane Velikog inkvizitora (SAD i njihovi evropski lakeji). Diskusije i nadmetanje strana u inkvizitorskom procesu nisu dozvoljene (optuženi ruski biznismen nema pravo na advokata). I gotovo“, piše Medvedev.

On je zaključio da se borba protiv Rusije vodi emocijama, bez osvrta na zdrav razum i pravo. Kako kaže, niko ne pokušava da se udubi u sopstveno zakonodavstvo i primeni vekovne osnovne principe.
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
RUSIJA
Medvedev o ulasku Ukrajine u EU: Postoji samo jedan problem...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala