- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: „Paklene“ američke sankcije protiv Rusije nisu urodile plodom

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaRuska Državna duma u Ulici Ohotni rjad
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nisu uspele da parališu ruski bankarski sistem, Rusija može da ispuni sve svoje obaveze, pritom, te sankcije štete američkim građanima, napisao je predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Plan Vašingtona nije uspeo. ‘Paklene’ sankcije nisu urodile plodom. Računali su da će srušiti ekonomiju i paralisati bankarski sistem Rusije. Nisu uspeli“, napisao je on.
Prema njegovim rečima, Rusija ima sredstava na računu kako bi ispunili sve svoje obaveze u punom obimu čak i u uslovima sankcija, pritom, situacija koju je Amerika napravila šteti njenim građanima. On je primetio da su u Međunarodnom monetarnom fondu ranije zaključili da antiruske sankcije podrivaju poverenje u dolar i dodao da se udeo dolara u obračunima u svetu smanjuje.
Volodin je podsetio da je Ministarstvo finansija SAD ranije zabranilo Rusiji da državni dug plaća iz rezervi koje su zamrznute zbog sankcija. Portparol Bele kuće Džen Psaki je tvrdila da bi Rusija trebalo da bira između neispunjavanja obaveza i iscrpljivanja njenih dolarskih rezervi.
Predsednik ruske Dume je naveo da je „odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da neprijateljske zemlje gas plaćaju u rubljama, kao i širenje spiska robe koja će se plaćati u rubljama, dovela Ministarstvo finansija SAD do histerije“.
„Svako ko čuva novac u dolarima više ne može da računa na to da mu SAD neće ukrasti novac. To je početak kraja monopola dolara u svetu“, zaključio je Volodin.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Kao odgovor na vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Medvedev: Zapadne sankcije protiv Rusije podsećaju na metode inkvizicije – samo bez lomače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala