- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bocan-Harčenko: Pobeda Vučića umnogome uslovljena njegovim stavom o saradnji sa Rusijom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Pobeda Aleksandra Vučića na izborima je umnogome uslovljena njegovim stavom po pitanju razvoja odnosa sa Rusijom, izjavio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

„Pobeda Aleksandra Vučić i njegove stranke je zaista ubedljiva pobeda i ona je umnogome uslovljena principijelnim, doslednim stavom usmerenim na razvoj odnosa sa Rusijom“, rekao je Bocan-Harčenko za televiziju „Rusija 24“.

Po njegovim rečima, taj stav je orijentisan na nacionalne interese Srbije.

„On je odbio pridruživanje antiruskim sankcijama i mnoge druge korake koje je Zapad pod pritiskom nametao“, konstatovao je ruski ambasador.

Po njegovim rečima, Zapad „zavrće ruke“ Beogradu zbog saradnje sa Moskvom.
„Malo je reći snažan – pritisak je ogroman, bezočan i drzak. To je jednostavno zavrtanje ruku. Naravno, mi, kao i srpsko rukovodstvo, očekujemo da će se taj pritisak nastaviti“, rekao je ambasador.

Srbi razumeju događaje u Buči

Srpskoj strani ne treba objašnjavati šta se u stvari dogodilo u Buči, jer su se slične provokacije Zapada događale i tokom rata u Jugoslaviji, rekao je ambasador.

„Zašto ovde ne treba objašnjavati ili sumnjati u razumevanje onoga što se zaista događalo u Buči? Zato što su se isti scenariji, isto varvarstvo više puta dešavali u Bosni i na Kosovu u političke svrhe. Tako da ovde stanovništvo apsolutno razume provokacije i šta Zapad radi kako bi ih organizovao, kakvi se ciljevi slede“, ocenio je ruski ambasador.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SRBIJA
Reč građana Srbije: Snage koje su za jaču saradnju sa Rusijom jače od onih okrenutih Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala