- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ilon Mask postaje najveći akcionar Tvitera

© REUTERS / Michele TantussiOsnovatelь SpaceX i generalьnый direktor Tesla Ilon Mask deržit kasku vo vremя poseщeniя stroitelьnoй ploщadki gigafabriki Tesla v Gruenhaйde, nedaleko ot Berlina, Germaniя
Osnovatelь SpaceX i generalьnый direktor Tesla Ilon Mask deržit kasku vo vremя poseщeniя stroitelьnoй ploщadki gigafabriki Tesla v Gruenhaйde, nedaleko ot Berlina, Germaniя - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
Pratite nas
Glavni izvršni direktor „Tesle“, Ilon Mask je preuzeo 9,2 posto udela u kompaniji „Tviter“, pokazuje dokument podnet američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Najbogatiji čovek na svetu kupio je skoro 73,5 miliona akcija kompanije „Tviter“, koje su porasle za 26 odsto na berzi, gotovo odmah nakon što je Mask objavio na Tviteru da „ozbiljno razmišlja“ o pokretanju nove društvene mreže.
Mask poseduje 73,5 miliona akcija „Tvitera“, što, prema podacima sa zatvaranja berze u petak, znači da se njegov pasivni deo u kompaniji procenjuje na 2,9 milijardi dolara. Akcije glase na „Elon Musk Revocable Trust“.
Mask je inače veoma aktivan korisnik Tvitera. Ima preko 80 miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži, otkako se pridružio 2009. i koristio je ovu platformu da objavi nekoliko važnih poslovnih odluka.
Međutim, u poslednje vreme kritikovao je platformu i njenu politiku navodeći da podriva demokratiju ne pridržavajući se principa slobode govora.
Mask i suosnivač Tvitera, milijarder Džek Dorsi, bili su prilično saglasni u pogledu odbacivanja takozvanog Web3, nejasnog izraza za utopijsku verziju decentralizovanog interneta, prenosi RTS.
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
SVET
„Sloboda govora je od suštinske važnosti“: Milijarder razmišlja o pokretanju nove društvene mreže
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
RUSIJA
Ilon Mask: Starlink odbija da blokira ruske informativne izvore
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
SVET
Ćirilica Ilona Maska: Misteriozni tvit milijardera iznenadio Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala