- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ćirilica Ilona Maska: Misteriozni tvit milijardera iznenadio Srbe

Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Najbogatiji čovek sveta, milijarder i osnivač „Tesle“ Ilon Mask, ponovo je na Tviteru objavio „zagonetku“ koja je iznenadila njegove pratioce, ali i Srbe na ovoj drušvenoj mreži.
Ilon Mask je na svom Tviter nalogu napisao samo jedan slovni znak, nešto što liči na ćirilično slovo „ć“ ili na malo latinično slovo „h“ sa crtom.
Misteriozni tvit ponovo je, u Maskovom stilu, izazvao zabunu kod njegovih pratilaca, a mnogi su pokušali da odgonetnu o čemu se radi.
Neki su tvrdili da se radi o imenu budućeg Maskovog deteta, dok su drugi smatrali da to ima veze sa kriptovalutama.
Srpski korisnici bili su ubeđeni da se radi o ćiriličnom slovu „ć“, pogotovo što se nedavno Tviterom proširio snimak navodnog Maskovog tvita da će doći u Srbiju, ali njegova autentičnost nikada nije potvrđena.
Međutim, čini se da je najverovatnije objašnjenje kako se radi o oznaci za Plankovu konstantu, jednu od fundamentalnih konstanti u fizici, koja se pojavljuje u kvantnoj mehanici.
Pogotovo što je Ilon Mask, pored ekonomije, diplomirao i fiziku na Univerzitetu Pensilvanija.
U prilog ovoj tvrdnji ide i kasniji Maskov komentar sopstvenog tvita, u kom je napisao kako je tau veće od pi, najverovatnije kako bi podržao mišljenja matematičara koji zagovaraju usvajanje oznake tau kao simbola za veličinu kružne konstante, odnosno dva pi.
Međutim, kako je Mask poznat po svojim uticajima na Tviteru kada su u pitanju kriptovalute, postoji mogućnost kako je želeo da pošalje i neku poruku o hešgrafu, koji se takođe označava malim latiničnim slovom „h“ sa crticom.
Hešgraf se smatra alternativom blokčejnu i trenutno je u fazi patentiranja. Kriptovaluta HBAR iz ovog sistema dostupna je samo preko kompanije Hedera, čijom platformom i softverom upravlja 39 ekonomskih giganata, kao što su Gugl, „Boing“, IBM, Dojče telekom, LG, London skul of ikonomiks, „Tata komjunikejšns“, „Elektrisite de Frans“...
Panta Petrović iz Pirota, čovek koji živi u pećini - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Sukob Srba i milijardera zbog pećinskog čoveka /video/
Osnivač Spejs Iksa i izvršni direktor „Tesle“ Ilon Mask tokom posete gradilištu u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2021
Uzburkano tržište kriptovaluta – tvit pokrenuo promene
Nikola Tesla ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2021
Kako je poznati milijarder posvađao Srbe i Hrvate zbog Nikole Tesle /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala