Sukob Srba i milijardera zbog pećinskog čoveka /video/

© Foto : Youtube/faz/PrintscreenPanta Petrović iz Pirota, čovek koji živi u pećini
Panta Petrović iz Pirota, čovek koji živi u pećini - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Milijarder Ilon Mask podelio je na Tviteru priču o Panti Petroviću iz Pirota, koji živi u pećini, a postao je zvezda svetskih medija kada je objavljeno da je primio vakcinu protiv korone. Na to su reagovali brojni Srbi, odgovarajući Masku da „Srbi nisu pećinski ljudi“, koji je potom izbrisao tvit.
Piroćanac Panta Petrović (70) živi već decenijama u pećini, a iako je izabrao život distanciran od drugih ljudi, rešio je da primi vakcinu protiv korone. Taj slučaj došao je i do svetskih medija, te je zaintrigirao i Ilona Maska, osnivača kompanije „Tesla“ i najbogatijeg čoveka sveta.
Mask je, u link za priču o Petrovićevoj vakcinaciji, napisao i „čak se i srpski pećinski samotnjak slaže“.
Na to su reagovali brojni pratioci Ilona Maska, koji je veoma aktivan na Tviteru. Neki od njih su se slagali sa Pantinim pozivom na vakcinaciju, neki se protivili, a u prepirku su se uključili i neki od srpskih tviteraša.
© Foto : Skrinšot/Tviter/Elon MaskSkrinšot/Tviter/ Elon Mask
Skrinšot/Tviter/ Elon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Skrinšot/Tviter/ Elon Mask
Dok su jedni pitali Maska kada će njegova kompanija doći u Srbiju, drugi su bili revoltirani milijarderovim tvitom, doživevši ga uvredljivim za Srbe.
„Izvini Ilone, srpski narod ne živi u pećinama. Dosta je bilo američke degradacije drugih nacija. Vaša kompanija se zove kao jedan od najpopularnijih Srba na planeti“, glasio je jedan od komentara tviteraša.
Posle burnih reakcija, milijarder je izbrisao taj tvit.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala