- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ilon Mask: Starlink odbija da blokira ruske informativne izvore

© AP Photo / Susan WalshDirektor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Američki preduzetnik i vlasnik kompanije „Spejs eks“ Ilon Mask izavio je da „Starlink“ odbija da blokira ruske informativne portale, bez obzira na molbe pojedinih država.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Vlade pojedinih zemalja zatražile su od Starlinka da blokira ruske informativne izvore. Učinićemo to samo pod pretnjom pištolja. Izvinite što sam pristalica apsolutne slobode govora“, napisao je Ilon Mask na svojoj stranici na Tviteru.
Kako je rekao, neke vlade, ali ne i ukrajinska, naložile su njegovom satelitskom širokopojasnom servisu Starlink da blokira ruske informativne izvore i medijske kuće.
Nećemo to učiniti osim ako smo na nišanu. Izvinite što smo apsolutne pristalice slobode govora“, poručio je Mask na svom Tviter nalogu.
Ranije ove nedelje je Mask upozorio da postoje velike šanse da se njegov Starlink nađe na udaru u Ukrajini gde je Rusija 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju.
Osnivač Tesle i „Spejs Iksa“ Ilon Mask  - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SVET
Ilon Mask odgovorio na poziv iz Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala