- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Čuveni golman o sankcijama Rusiji: Licemerje i diskriminacija

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Filimonov, nekadašnji golman i reprezentativac Rusije
Aleksandar Filimonov, nekadašnji golman i reprezentativac Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
Pratite nas
Ruski golman Aleksandar Filimonov žestoko je kritikovao sankcije prema Rusiji i izbacivanje tamošnjih timova iz međunarodnih takmičenja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski klubovi su izbačeni iz svih evropskih takmičenja i njihovo učešće u narednoj sezoni dovedeno je pod znak pitanja, dok je reprezentacija Rusije izbačena iz baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.
„To je preterivanje. Oni sami ne poštuju sopstvena pravila i menjaju ih kako stignu. Sve te vrednosti koje navodno zagovaraju, oni ih krše. Ovo su licemerje i diskriminacija na osnovu nečije nacionalnosti“, istakao je Filimonov.
Čuveni čuvar mreže je dobio pitanje da trenutnu situaciju uporedi sa nečim što je doživeo tokom karijere.
Tatjana Navka kao princeza Odeta u ledenoj predstavi Labudovo jezero u Palati sportova Megasport - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
Oglasila se ruska šampionka: „Nerealna mržnja prema meni, mojoj porodici i celoj zemlji“
„Odmah sam se setio prvog poziva koji sam dobio u reprezentaciju Rusije, kada smo igrali sa Bugarima 1997. (0:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Češki sudija tada nije dosudio pet penala u kaznenom Bugarske. Ovčinikov je tada igrao za nas, ja sam bio izmena. Zagrevao sam se iza gola Bugarske i dobro sam video sve što se dešavalo. Bilo je komično i cinično“, prisetio se Filimonov i dodao:
„Takvo pristrasno ponašanje zasnovano, licemerno i cinično prema našem timu, desilo se i na Svetskom prvenstvu 1986. u utakmici protiv Belgije, ali i 1990. protiv Argentine, kada je Maradona rukom izbio loptu iz gola“.
Filimonov je i objasnio zašto misli da se takve stvari dešavaju Rusiji.
„Mislim da taj sudija nije to uradio jer je želeo. Neko iznad njega mora da je bio uključen. Oni nisu želeli da Rusi dođu do Svetskog prvenstva“, objasnio je bivši golman reprezentacije i moskovskog Spartaka.
O sankcijama ruskim sportistima u emisiji „Miljanov korner“ govorio je iskusni novinarski panel:
Ruski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
„Antiruska histerija – protiv sporta“
Alina Kabajeva - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
SPORT
„Nisu uvodili sankcije zbog Jugoslavije, Iraka, Sirije, ali su jako ljuti zbog Donbasa – licemerje!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala