- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Salah jedva pobegao od navijača i lasera – ružne scene u Senegalu

© AP Photo / Stefan KleinowitzMohamed Salah
Mohamed Salah - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Mohamed Salah bio je tragičar na utakmici Egipta i Senegala u baražu za Svetsko prvenstvo u fudbalu nakon promašenog penala, ali se i dalje priča pod kojim okolnostima šutirao. Salahov saigrač iz Liverpula ovoga puta bio je na drugoj strani, a veruje da je njegov tim pobedio jer je „imao sreće“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon baraž utakmice za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se održava u Kataru, fudbaleri Senegala obezbedili su mesto na Mundijalu jer su nadigrali Egipat prevodđen Mohamedom Salahom.
Pobednika su odlučivali penali jer je rezulatat bio 1:1, a na veliko iznenađenje prvi je neprecizan bio Salah, ipak Egipćanin ima opravdanje za promašaj.
Dok se Salah pripremao za šut u njega su bili upereni laseri koji su onemogućavali da uopšte razazna gde šutira.
Zanimljivo da je njegov saigrač iz Liverpula, Sadio Mane nakon pobede Senegala istakao da je imao više sreće od Salaha koji zbog navijača nije bio u mogućnosti da izvede penal kako je želeo.
Prethodno je Egipat poražen od Senegala i u finalu Afričkog kupa nacija.
„Ja sam pobedio dva puta, on je dva puta izgubio, mislim da sam imao više sreće“, istakao je Mane.
Jaki zeleni laseri koji su se reflektovali na Salahovom licu nisu bili jedina neprijatnost sa kojom se Egipćanin suočio.
Nakon meča Salaha je sa terena moralo da odvede obezbeđenje koje mu je pokrivalo i glavu jer su protivnički navijači nemilosrdno gađali sa svih strana.
Egipćani su se već žalili na organizaciju i navijače zbog kojih su bili izloženi kako navode rasizmu, a najviše Mohamed Salah.
„Reprezentacija Egipta je bila izložena rasizmu sa uvredljivim znacima na tribinama protiv egipatskih igrača uopšte, a posebno protiv Mohameda Salaha. Autobusi egipatske reprezentacije takođe su bili izloženi napadima koji su doveli do razbijenih prozora i povreda“, navodi se u saopštenju.
Dragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
Hrvat sreo Piksija i poručio mu: Samo da ne igramo sa Srbijom
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
FIFA nije razmatrala isključenje Rusije
Barselona - Real Madrid žene - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
Istorija u „El klasiku“ – dame oborile rekord star preko dve decenije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala