- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat sreo Piksija i poručio mu: Samo da ne igramo sa Srbijom

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić
Dragan Stojković Piksi i Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Zlatko Dalić, selektor reprezentacije Hrvatske sreli su se u Dohi pred žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva. Dalić je uz osmeh Piksiju jasno poručio da ne bi voleo da njegova reprezentacija igra protiv Srbije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Po dolasku delegacije Srbije u Dohu, Dragan Stojković Piksi u holu hotela sreo je dobro poznato lice i kolegu Zlatka Dalića, i odmah ga upitao da li bi voleo da se u grupnoj fazi Svetskog prvenstva njegova reprezentacija sastane sa Srbijom.
„Reci iskreno, da li bi voleo Srbiju kao protivnika u grupi na Svetskom prvenstvu“, sa osmehom je pitao Piksi.
Iako je Dalić predvodio reprezentaciju Hrvatske pre četiri godine u Rusiji kada su postali vicešampioni sveta, ne bi želeo da izađe na megdan srpskoj reprezentaciji.
Ne bih, naravno. Ne zato što ne volim Srbiju, već zato što imate odličan tim. Srbija je opasna reprezentacija“, iskren je bio selektor Hrvatske.
Osim Srbije Dalić ne bi voleo da Hrvati igraju protiv Francuza, a kao jednu od selekcija u grupnoj fazi voleo bi da naiđe na Katar.
„Najbolje bi bilo Katar. Samo da ne bude neka selekcija iz Evrope. Bitno mi je samo da izbegnemo Francusku. Oni nam prave velike probleme i bolje je da ih ovoga puta preskočimo. Imena drugih rivala nisu toliko važna“, istakao je Dalić kome je Francuska bolna tema jer je upravo ta reprezentacija savladala Hrvatsku u finalu Svetskog prvenstva.
Za srpsku reprezentaciju i selektora, Hrvat je imao izuzetno lepe reči, a posebno je istakao pobedu protiv Portugalije.
„Sad sam baš rekao Draganu, ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Njegovim dolaskom na mesto selektora, promenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima“, objasnio je Dalić.
Hrvatski selektor objasnio je da se pred utakmicu plej-ofa Evropskog prvenstva nadao Škotima jer bi Srbiju bilo teško pobediti.
„Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim. Pobediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže“, iskren je bio Dalić.
Selektor Hrvatske uporedio je svoj put sa Piksijevim i objasnio da su veoma slični.
„Piksi i ja smo imali sličan trenerski put . On je radio u Japanu i Kini, ja u Saudijskoj Arabiji i Emiratima. Nakon toga smo dobili šansu da sednemo na klupu nacionalnog tima. Mnogo toga nam se poklopilo, naravno dodali smo i nešto naše, a rezultati dokazuju da smo obojica na pravom putu. Srbija je sjajno odradila posao u kvalifikacijama, mi smo takođe bili na visini zadatka i izborili direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Doduše, naša grupa je bila nešto lakša, ali smo odigrali zrelo, ispunili očekivanja i osvojili prvo mesto“, ispričao je Hrvat.
Žreb za Svetsko prvenstvo održava se u petak, prvog aprila od 18 časova.
Barselona - Real Madrid žene - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
Istorija u „El klasiku“ – dame oborile rekord star preko dve decenije
SPORT
Devet golova Norvežana u senci povrede kralja Holanda /foto/
FIFA - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
SPORT
„Putovanje“ će leteti kroz Katar /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala