- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija vaskrsla sa Piksijem, a on se drži svojih postulata: „Neka me pozovu, ako smeju“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi po običaju odiše optimizmom, a to je slučaj i u danu kada će Srbija saznati rivale u grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru. Žreb je zakazan za 18 časova u Dohi, a uz Sputnjik sport moći ćete uživo da pratite sva dešavanja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Piksi se vratio u Srbiju i fudbal je ponovo sport broj jedan. Navijači su se vratili na stadion, na svakom koraku oseća se kult reprezentacije i što je najvažnije, stigli su rezultati i moderan stil igre.
Kao epilog svega toga, plasman na Svetsko prvenstvo bio je neminovan. I to u grandioznom stilu, pobedom nad Portugalijom u Lisabonu 1:2, favoritom kvalifikacione Grupe A.
Piksi sada uživa u svemu lepom što je omogućio sebi, reprezentaciji, navijačima, čitavoj fudbalskoj Srbiji i sa osmehom na licu dočekuje žreb.
U intervjuu za portal Mocart u Dohi, ponovio je još jednom da će Srbija pod njegovom komandom uvek igrati na gol više i na pobedu. Odbacivši još jednom priče da kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić ne mogu zajedno, što je bio slučaj kod Slavoljuba Muslina.
Kao i da Srbija može sa dvojicom napadača, što se nebrojeno puta dešavalo kod Piksija.
„Krojf je lepo govorio da se fudbal ne igra sa dve lopte, nego sa jednom. I kako onda protivnik da nam da gol ako nema loptu? Znači, lopta mora biti u mom posedu i biće veća verovatnoća da pobedimo. A što se napadača tiče... Ma mogu i trojica. Može sve kada imaš igrača od kvaliteta, igrača koji ima fudbalsku inteligenciju, mora da igra i da bude na terenu. Za mene je to prosta stvar. Ne vidim razlog zašto dvojica dobrih fudbalera ne mogu da igraju zajedno. Ima i takvih slučajeva verovatno, ali u 99 odsto slučajeva može da se uklopi na najbolji mogući način“, rekao je Dragan Stojković.
Povučena je paralela da je svojevremeno Jugoslavija kada je njene boje branio aktuelni selektor, dejstvovala na terenu sa Stojkovićem, Savićevićem i Prosinečkim. Trojica majstora fudbalske igre u isto vreme na terenu.
„Pa, eto. Moglo je tada pre 30 godina, moglo je i pre toga, a može i danas. Pri tome, relacije između igrača su zaista na visokom nivou. Vladaju prijateljstvo i harmonija, nema sujeta i nepotrebnih stvari. Uspeli smo da stvorimo tim“, jasan je Piksi.
Stojković je pred žreb koji je u Dohi od 18 časova, još jednom ponovio da ga zanima isključivo Srbija i da se ne bavi drugim reprezentacijama.
„To je moja vizija. Nikada ne gledam protivnikovo ime. Naravno, moram da znam s kim igram i osnovne postulate kako on igra i u kom sistemu. Ne opretećujem igrače da gledaju video i da gube vreme. Fokusiraš se na sebe i daš maksimum“, istakao je Stojkoivić.
Piksi je još jednom ponovio da mu se niko ne meša u sastav tima, da ga niko nikada od menadžera i ostalih fudbalskih radnika pozvao i tražio mu da stavi nekog igrača u tim.
Ne! Tu nema odgovora zato što nije došlo do toga. Ako se sećate moje prve konferencije sa vama medijima, rekao sam da ćete istog momenta biti ovavešteni ako se pojavi prvi, drugi ili deveti koji traži bilo šta za bilo kojeg igrača. Ja bih to uradio. Sigurno bih sazvao konferenciju i rekao da me je taj i taj zvao za to i tog igrača. Ako su toliko ludi da ulaze u to... Neka probaju bre. Pa da vidimo, ali boji se da već znaju odgovor“, u svom stilu je poručio Dragan Stojković Piksi.
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Svanuo je i taj dan – Srbija dobija rivale
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
Sputnjik simulirao grupu Srbije na Mundijalu: Lukaku, Suares... da li bismo prošli?
Dušan Savić - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
DRUŠTVO
Dule Savić za Sputnjik u majici „Z“: Rusija spasava svet od monstruozne Zapadne politike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala