- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Dule Savić za Sputnjik u majici „Z“: Rusija spasava svet od monstruozne Zapadne politike

© SputnikDušan Savić
Dušan Savić - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Rusija ne spašava samo sebe od širenja NATO i od upotrebe hemijskog, biološkog i ostalih vrsta oružja, već spasava ceo svet. Mislim da je ovo bio poslednji trenutak da se svet spasi od monstruozne, nacističke, satanističke politike.
Ovako slavni fudbaler Dušan Savić za Sputnjik komentariše specijalnu vojnu intervenciju Rusije u Ukrajini.
„Čini mi se da je dobrim, pametnim ljudima na Zapadu sada jasno da ovo nije borba Rusije protiv Ukrajine. Meni je žao što stradaju Ukrajinci, to je naš bratski pravoslavni narod, ali mi nije žao nacista, nije mi žao sluga NATO, Vašingtona i Vatikana koji čine sve kako bi poništili Rusiju i pravoslavlje. Siguran sam da Rusija nije ušla u sve ovo zato što je to nečiji ćef, već da odbrani svoje sunarodnike u Donjecku, Lugansku, da odbrani svoje interese. Na kraju krajeva i Rusi i Srbi su uvek branili pravdu i istinu“, poručuje čuveni Zvezdin centarfor.
Savić kaže da Zapad odavno pokazuje svoje pravo lice, pre svega kada je pravoslavlje u pitanju.

„To smo mi Srbi osetili devedesetih, najbolje 1990, pa i 2000. posle oktobarske revolucije u Srbiji. Rusi sve vreme to osećaju na svojim leđima. Mislim da je ovo trenutak u kome su valjda i oni na Zapadu počeli da shvataju koliko su dekadentni. Zabraniti Sputnjik i Raša tudej, zabraniti sve što je rusko da misli, da kaže, izbaciti Dostojevskog, izbaciti ruske umetnike, ruske sportiste, pa čak i one koji su odavno napustili ovaj svet, je nečuveno“, jasan je Savić.

Na pitanje, kako sa ljudske i profesionalne strane komentariše sankcije uvedene ruskim sportistima, Dule Savić odgovara da je to isto kao kada se nekom majstoru violine ili drugom umetniku zabrani da se bavi svojim poslom samo zato što je Rus.
„Oni (Zapad) zaboravljaju da u Rusiji ima puno stranaca koji divno žive, odlično zarađuju igrajući košarku, fudbal, baveći se nekim sportom u Rusiji. Ima onih koji su oženjeni Ruskinjama i koji vole Rusiju, a odjednom su u situaciji da sada njihove vlade, predsednici, ministri inostranih poslova od njih traže da bespogovorno ispune njihove želje, da napuste Rusiju i da je osude. A ti ljudi su postali građani Moskve, Sankt Peterburga ili nekih drugih gradova u Rusiji gde im je život fantastičan“, objašnjava bivši fudbalski as.
Naš sagovornik podseća i na sve Ruse koji su u inostranstvu i na koje se sada gleda kao na Srbe devedesetih, kada su bili proterivani iz klubova, pa i iz država.
„Čak bi i nacisti, gebelsovci, hitlerovci zavideli ovima današnjim iz Zapadnog Četvrtog rajha na tome kako sprovode najprljavije, najmonstruoznije igre protiv Rusije i Srbije. Ali u suštini protiv istine i pravde“, zaključuje Dule Savić koji je pružio i punu podršku ruskoj vojsci tako što je na snimanje za Sputnjik došao u majici sa slovom Z – simbolom pobede koji se može videti na ruskim vojnim vozilima u Ukrajini.
Dušan Dule Savić - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2021
Dule Savić za Sputnjik: Zlatanu nisu potrebne uvrede za motivaciju protiv Zvezde
Bora Đorđević u kafani Kod Putina - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
KULTURA
Bora Čorba: Zabranjuju Sputnjik i slovo Z – možda da ukinu i R kao Rusija, pa da svi budu zaglupljeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala