- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Bora Čorba: Zabranjuju Sputnjik i slovo Z – možda da ukinu i R kao Rusija, pa da svi budu zaglupljeni

© Sputnik / Maša RadovićBora Đorđević u kafani "Kod Putina"
Bora Đorđević u kafani Kod Putina - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Brutalnu zapadnu cenzuru ruskih medija, na svojoj koži osetio je i legendarni rok bend „Riblja čorba“, s obzirom da je ova grupa premijerno u intervjuu za Sputnjik predstavila pesme sa novog albuma, koje su zbog blolade Jutjub kanala Sputnjika Srbija sada nedostupne široj javnosti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mi smo za Sputnjik snimili jednu novogodišnju emisiju gde smo predstavili neke naše nove pesme. Sada toga nema. Ljudi koji vole `Riblju Čorbu` ne mogu da čuju naše nove pesme zato što je ukinut Sputnjik“, poručuje frontmen „Čorbe“ Bora Đorđević u svom video obraćanju.
Đorđević dodaje da je ceo svet takođe uskraćen za informacije.
„Zaista želim da znam šta govori i misli i druga strana. Ne možemo slušati samo informacije jedne strane. I zato apelujem da se oslobode i Raša Tudej i Sputnjik“, jasan je čuveni roker.
Bora Čorba se osvrnuo i na sankcije koje trpe ruski umetnici, sportisti, i druge znamenite ličnosti.
„Ne znam šta su tom kvazi civilizovanom svetu skrivili Dostojevski, Čajkovski, Jurij Gagarin, onaj dirigent i ona operska pevačica, da ih taj `civilizovani` svet zabrani, ukine, cenzuriše, potceni njihovo delo. Mora da su Dostojevski i Čajkovski uzeli kalašnjikove u ruke i krenuli da ratuju. Ne znam šta su im skrivili sportisti kojima je uskraćeno pravo da se takmiče i da postižu dobre rezulate ili ako se već takmiče onda moraju da budu izloženi raznim poniženja – da se ne takmiče pod svojom zastavom i da ne zastupaju svoju zemlju na neki način. Ta cenzura je malo besmislena. To je čista demokratija. To je svet koji neguje demokratiju“, poručuje Đorđević.
Bora podseća i da kvazidemokrate sada ukidaju i slovo Z:
"Najbolje da ukinu i slovo R - kao Rusija. Još bolje da ukinu sva slova, sumnjiva su. A možda im odgovara i nepismen i zaglupljen narod"!
Dok traje blokada Jutjub kanala Sputnjika Srbija , naše emisije gledajte na platformi „Odisi“, gde je i pomenuta emisija u kojoj su gosti članovi benda „Riblja čorba“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala