- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati ne žele, a Švajcarci se mole da izbegnu Srbiju

© AFP 2023 / FRANCK FIFEGranit Džaka i Đerdan Šaćiri
Granit Džaka i Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Švajcarska, kao i evropska javnost, upamtili su skandal sa Mundijala 2018. godine kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri slavili gol provokacijom srpskih fudbalera i pokazivanjem dvoglavog orla. Andrea Beni, novinar „Blika“, plaši se novog skandala, zbog čega je naglasio da ne bi voleo da Švajcarska i Srbija ponovo budu u istoj grupi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održan od 18 časova, a sve je više reprezentacija koje ne žele da budu u grupi sa Srbijom.
Reprezentacija Srbije nalazi se u trećem šeširu, što znači da će biti u grupi sa selekcijama iz prvog, drugog i četvrtog šešira.
Prethodno je selektor Hrvatske Zlatko Dalić naglasio da ne bi voleo da njegova selekcija igra sa Srbijom jer je to pretežak zadatak, a sada su se oglasili i Švajcarci koji susret sa „orlovima“ ne žele iz drugih razloga.
Andrea Beni, novinar švajcarskog „Blika“, bavio se najavom žreba, a poseban akcenat stavio je na skandal iz 2018. godine sa Svetskog prvenstva u Rusiji kada su Đerdan Šaćiri i Ganit Džaka izveli sramotni gest.
Švajcarska je savladala Srbiju rezultatom 2:1, ali deluje da je od poraza više bolela sramotna provokacija Džake i Šaćirija.
Dvojica fudbalera gol su proslavili pokazivanjem dvoglavog orla, što je izrevoltiralo ne samo Sribju već i Švajcarsku koja im četiri godine kasnije nije zaboravila nesportski gest.
„Molim vas, samo ne Srbi“, počeo je Beni svoj tekst da bi potom objasnio i zašto.
Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači poreklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu“, pojasnio je Beni.
Srbija je na tom meču povela u petom minutu golom Aleksandra Mitrovića, da bi izjednačenje doneo Granit Džaka u 52. minutu.
Posle gola za Švajcarsku usledila je nepravda od koje se Srbiji stvorila rana koja čini se i dalje boli i peče.
Naša reprezentacija oštećena je za penal nad Aleksandrom Mitrovićem u 71. minutu kada je na protivničkom petercu pokušao glavom da dođe do lopte, u čemu su ga dva Švajcarca sprečavala držeći ga za dres.
Feliks Brih, nemački sudija, nije želeo konsultaciju sa VAR sobom i doneo je odluku da se meč nastavi kao da se ništa nije dogodilo.
Pobednički gol za Švajcarsku posle kog je usledila provokacija Šaćiri je dao u 90. minutu.
Nije nemoguće da se dve reprezentacije ponovo nađu u istoj grupi s obzirom na to da je Švajcarska u drugom šeširu.
Švajcarska se plaši, da li su Srbi spremili osvetu?
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Srbija vaskrsla sa Piksijem, a on se drži svojih postulata: „Neka me pozovu, ako smeju“
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Svanuo je i taj dan – Srbija dobija rivale
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Revolucija u „kolevci fudbala“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala