- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda bi mogla da profitira zbog odlaska Nemaca – stiže duplo više novca od Rusa?

© Sputnik / Petar MilovanovićMarakana – stadion „Rajko Mitić“
Marakana – stadion „Rajko Mitić“ - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Crvena zvezda bi od naredne sezone mogla da dobija duplo više novca od svog generalnog sponzora ruske kompanije „Gasprom“, saznaje Sputnjik. Naime, nakon što je raskinut ugovor sa Šalkeom, oslobodio se prostor da se pojačaju ulaganja u srpskog šampiona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Četvorostruki uzastopni šampion Srbije dosad je godišnje imao zagarantovanih oko pet i po miliona evra od ruskog naftnog giganta, pa se prostom računicom u slučaju dupliranja dolazi do sume od 11 miliona evra.
Jasno je da bi Crvena zvezda pomenute milione iskoristila na pojačanja u pohodu na Ligu šampiona, posle istorijskog uspeha i iskoraka u osminu finala Lige Evrope gde je eliminisana posle dvomeča sa Glazgov Rendžersom.
Crvena zvezda i „Gasprom“ nastavili su usko da sarađuju uprkos brojnim poteškoćama zbog situacije u Ukrajini, nakon što je Evropska kuća fudbala UEFA uvela sankcije ruskom Fudbalskom savezu i ruskim klubovima.
Šalke je među prvima skinuo „Gasprom sa grudi i sa stadiona, a ruska kompanija uložila je od 2007. godine u nemačkog predstavnika preko 400 miliona evra.
Gasprom je oslonac Crvene zvezde još od 2010. godine i jasno je da generalni direktor Zvezdan Terzić i svi u klubu i te kako cene velika ulaganja sponzora iz Rusije. Terzić je nedavno pričao da bi se Zvezda praktično ugasila da nije bilo „Gasproma“.
„Bio bi to sulud zahtev da nam neko traži da raskinemo ugovor sa 'Gaspromom'. On je uvek uz Zvezdu, bio je uz klub i kada mu je pretio ključ u bravu. Možda klub i nije uvek zasluživao takvu pomoć od tako velikog giganta. Da nije bilo 'Gasproma' ne bi bilo ni Crvene zvezde ovakve, kada je bilo najteže stali su uz nas. Taj odnos prevazilazi puki sponzorski ugovor“, rekao je nedavno Terzić gostujući na jednoj televiziji.
U Zvezdi su, kako Sputnjik nezvanično saznaje, odlučili da predlože Gaspromu“ da ugovor bude dupliran, pre svega zbog činjenice da klub beleži fantastične rezultate u Evropi, što potvrđuje osmina finala Lige Evrope, kao i redovan plasman u evropska takmičenja prethodnih nekoliko godina.
S druge strane, činjenica da više nema enormnih ulaganja u Šalke koji je popustio pod pritiscima i odrekao se „Gasproma“, sasvim je realna mogućnost i postoji velika verovatnoća da se, bar deo tih sredstava, prelije na novi, revidirani ugovor sa Crvenom zvezdom.
Veliki vatorment iznad stadina Lužniki posle dodele medalja. - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Mundijal: Iran može da odahne, Italija ostala bez poslednje nade /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Srbija vaskrsla sa Piksijem, a on se drži svojih postulata: „Neka me pozovu, ako smeju“
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Svanuo je i taj dan – Srbija dobija rivale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala