- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Povratak Donjecke Narodne Republike u sastav Ukrajine nije moguć, to pitanje nije aktuelno

© Sputnik / Sergej Averin / Uđi u bazu fotografijaDonjecka Narodna Republika
Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Nakon što je nekoliko država priznalo nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR), njen povratak u sastav Ukrajine nije moguć, izjavio je portparol Narodne milicije DNR Eduard Basurin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, pitanje povratka DNR u sastav Ukrajine „nije aktuelno“.
„Nakon što nas je već priznalo nekoliko država, šest ili sedam, a pre svega Rusija, povratak ove republike (DNR) u sastav Ukrajine više nije moguć“, objasnio je Basurin.
On je prokomentarisao i da ukrajinskim snagama bezbednosti neće biti omogućen koridor za napuštanje Marijupolja.

„Njima je to već bilo predloženo, ali su odbili. Zato se smatra da više nisu militanti, nego zločinci. To je iz razloga što su ubijali civile. Da, garantujemo da ćemo ih poštedeti, ali ne mislim da ćemo ih pustiti“, istakao je Basurin.

Zvaničnik je takođe pojasnio da će strani plaćenici koji su zarobljeni u Donjeckoj Narodnoj Republici odgovarati pred sudom.
„Sa njima će se postupati kao sa ratnim zarobljenicima. Biće hapšeni i biće im suđeno“, naglasio je Basurin.
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 21. februara odluku o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike. Pored Abhazije i Južne Osetije koja je to ulinila još 2014. godine, kako je ranije izjavio lider DNR Denis Pušilin, zemlje Latinske Amerike, konkretno, Venecuela, Kuba i Nikaragva, kao i Sirija nameravaju da priznaju nezavisnost republika Donbasa.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinski ekstremisti drže kao taoce više od četiri miliona ljudi
Tenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
„Leteći odredi smrti“ zastrašuju civile: Stanovnici Harkova taoci ukrajinskih ekstremista
Vernici Ukrajinske pravoslavne crkve - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Ukrajini preti međuverski sukob sa nepredvidivim posledicama: Bezbožnici će doživeti poraz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala