- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Leteći odredi smrti“ zastrašuju civile: Stanovnici Harkova taoci ukrajinskih ekstremista

© Sputnik / Mihail Andronik / Uđi u bazu fotografijaTenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti
Tenk T-72 oružanih snaga DNR u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Ukrajinske ekstremističke snage organizovale su „leteće odrede smrti“ u Harkovu koji zastrašuju civilno stanovništvo, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Teroristi nacionalističkih bataljona formirali su takozvane leteće odrede smrti koji se terenskim vozilima, nasilno oduzetim od civilnog stanovništva, vozaju ulicama grada i haotično pucaju po stambenim zgradama iz mitraljeza velikog kalibra u cilju zastrašivanja građana“, rekao je Mizincev.

Pored toga, nacionalisti nastavljaju da raspoređuju tešku vojnu tehniku u stambenim naseljima i kriju se iza civila, dodao je general.

„Militantni se rukovode direktnom naredbom iz Kijeva – upotrebiti svu imovinu i tehniku civilnog stanovništva koja je neophodna, ući u stanove i opremiti u njima položaje, a na najmanje nezadovoljstvo vlasnika streljati ih na mestu“, rekao je Mizincev, dodajući da su stanovnici Harkova taoci radikala – ne mogu izađi humanitarnim koridorima, jer pucaju na njihove automobile.

General je naglasio da je neophodno hitno doneti odluke za stabilizaciju humanitarne situacije kako bi se spasili stanovnici grada.
„Apelujemo na lidere UN, OEBS-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i drugih međunarodnih organizacija i tražimo da iskoristite autoritet i potencijal vaših organizacija kako bi primorali kijevske vlasti da ispune humanitarne obaveze – ne samo u Harkovu, nego i u drugim naseljenim mestima Ukrajine“, zaključio je on.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Američki razarač Karni na Crnom moru tokom vojnih vežbi Morski povetarac 2019  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Amerika povukla sve ratne brodove iz Crnog mora, Rusija nastavlja ofanzivu u Donbasu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala