- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rusija će sa bliskim partnerima preduzeti korake za zaobilaženje sankcija Zapada

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Rusija će sa bliskim partnerima izraditi praktične korake koji će omogućiti da se zaobiđu nezakonite sankcije Amerike i Zapada, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom dvodnevne posete Kini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Danas je u gradu Tunsiju održan sastanak na marginama treće konferencije ministara spoljnih poslova država suseda Avganistana, koja će se održati 31. marta. Lavrov će u okviru posete Kini prisustvovati i sastanku proširene „trojke” za Avganistan (Rusija, Kina, SAD i Pakistan).
„Jedan od instrumenata takve neprihvatljive politike Zapada su mehanizmi unilateralnih nezakonitih sankcija. U našim odnosima sa Iranom i drugim bliskim partnerima tražićemo osudu ove neprihvatljive pojave u međunarodnim diskusijama, ali ćemo i napraviti praktične korake koji će nam omogućiti da zaobiđemo ove nezakonite radnje“, rekao je ruski ministar na sastanku sa iranskim kolegom Huseinom Amirom Abdolahijanom.
Prema njegovim rečima, Moskva namerava da izgradi partnerstvo sa Teheranom u svim oblastima.

Rusija: Žele da naprave od Ukrajine „drugi Avganistan“

Lavrov je tokom razgovora sa pakistanskim kolegom Šahom Mahmudom Kurešijem nazvao trenutnu situaciju u Ukrajini pokušajem Zapada da napravi „drugi Avganistan“.

„Oni koji su pokušavali da od Avganistana naprave centar svetske politike, sada pokušavaju da zamene Avganistan Ukrajinom. I svi mi shvatamo o čemu se tu radi“, napomenuo je ministar.

Lavrov i njegov pakistanski kolega podržali su nastavak diplomatskih napora za rešavanje krizne situacije oko Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Uzbekistan: Razvoj saradnje sa Moskvom – apsolutni prioritet za nas

Šef ruske diplomatije je tokom radne posete Kini razgovarao i sa uzbekistanskim vicepremijerom, ministrom investicija i spoljne trgovine Sardorom Umurzakovom o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini i situaciji u Avganistanu.
Razvoj saradnje sa Moskvom je apsolutni prioritet za Taškent, naglasio je potpredsednik vlade Uzbekistana.
„Potvrđena je namera da se proširi obostrano korisna saradnja dve zemlje, održi visoka dinamika rusko-uzbekistanskog strateškog partnerstva i savezništva“, navodi se u saopštenju ruskog MIP-a.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Zelenski predlaže podelu Ukrajine /video/
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Lavrov i Vang: Kontraproduktivne nelegalne sankcije protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala