- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov i Vang: Kontraproduktivne nelegalne sankcije protiv Rusije

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prilikom susreta sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem informisao svog kineskog kolegu o toku specijalne vojne operacije Rusije i pregovorima u Ukrajini, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Ministri su razgovarali i o sankcijama uvedenim protiv Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ministri su razmenili mišljenja o trenutnim okolnostima u vezi sa situacijom u Ukrajini. Ruski ministar informisao je kineskog kolegu o toku specijalne vojne operacije Oružanih snaga Ruske Federacije i dinamici pregovaračkog procesa sa kijevskim režimom“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije nakon sastanka dvojice zvaničnika.
Lavrov i Vang su na pregovorima u Kini istakli i kontraproduktivnost nelegitimnih jednostranih sankcija koje su Rusiji uvele Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici.
„Strane su istakle kontraproduktivni karakter nelegitimnih jednostranih sankcija, koje su Rusiji uvele Sjedinjene Države i njihovi sateliti“, saopšteno je iz ruskog ministarstva.
Ruski ministar nalazi se u dvodnevnoj poseti Kini tokom koje će učestvovati na ministarskom sastanku država suseda Avganistana i proširene „trojke“ za Avganistan (Rusija, Kina, SAD i Pakistan).
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef kineske diplomatije Van Ji - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
SVET
Lavrov u poseti Kini; Vang: Odnosi dve države izdržali nove izazove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala